Voortgang

In Nieuws door HB3 Reacties

EngelHelmMust read voor de stationsgebied-volgers: de halfjaarlijkse voortgangsrapportage in de doorlees. Zie je opmerkelijke zaken, deel ze in de comments ajb.

Om dit item verder aan te vullen, hebben we ook het startdocument voor fase 2 stationsgebied toegevoegd. En een link naar het verslag van de schouw van 5 november.

En de download.

Het startdocument voor Stationsgebied fase 2:

Reacties

 1. Marko

  Opmerkelijk:
  – Nergens wordt de Westpleintunnel genoemd.
  – Lelijke Leeuwensteijn blijft nog lang staan want de eigenaar weet niet wat te doen.
  – Er komt snel meer duidelijkheid over het Jaarbeurspleingebouw (zou dat een uitruil met Leeuwensteijn zijn, zodat het stadskantoor ‘vrij’ komt te staan?)
  – De parade nog in 2014 op Moreelsepark, maar daarna starten de werkzaamheden daar
  – Er komen zonnepanelen op het Sijpesteijngebouw

 2. Danny

  Opvallend dat de gesprekken over het Jaarbeurspleingebouw en het zuid gebouw zich in de afrondende fase bevinden. Voor het einde van het jaar nog goed nieuws?

 3. Richard

  Eigenlijk zou je als gemeente er goed aan doen, om de regel dat 70% door een eindgebruiker als huurder in een nieuw te ontwikkelen gebouw in het stationsgebied zou moeten afschaffen. De markt moet flexibel en snel zijn. Toekomstige huurders hebben niets aan een 5 jaar lange doorlooptijd en kiezen dan voor een toplocatie in een andere stad. Voor de rest van Utrecht moet je deze regel wel blijven handhaven. Toch opvallend dat men dit jaar al een go/no go op komst is voor het Zuidgebouw en Jaarbeurspleingebouw.

  Ook opvallend dat er op de Bioscoop na, de Kop van Jaarbeurs niet eens meer genoemd wordt. Casino, hotel en woningen zie ik daar de komende 10 jaar niet meer komen.

Reageer