Bomen uitgraven

In Reportage door HBReageer op dit artikel

IepenVerplantenPaardenveld 9
Vanaf 2007 worden er in het stationsgebied bomen gekapt. Teruggezet is er nog niet één. De gemeente houdt in de halfjaarrapportages een bomenbalans bij zodat iedereen kan controleren dat de beloftes dat de bomen in numerieke zin terugkomen worden nagekomen. De eerste nieuwe bomen zullen binnen enkele maanden op het Vredenburg verschijnen. Op Paardenveld is nu een groepje van halfwas iepen uitgegraven om naar Overvecht te verhuizen, acht in getal. Voor de grote jongens is er geen tweede leven. Die zijn inmiddels weg. De aannemer wil ruimte hebben voor doortrekken van het riool naar de Amsterdamsestraatweg. Op dit moment werken ze er aan ter hoogte van het ABN-kantoor.
In de doorlees wat foto’s van het uitgraven. Het is een snelle operatie. Geen preparatie, sleuf van een meter diep rondom maken, dan met een ronde bek een flinke hap nemen, jute om de wortelkluit en klaar. Het is het begin van een bijna volledige kaalslag op Paardenveld, waar vervolgens herstel van de singel plaatsvindt en twee t-kruisingen zullen worden gebouwd waar nu de rotonde ligt.

Loading Images
wpif2_loading
IepenVerplantenPaardenveld 11
IepenVerplantenPaardenveld 10
IepenVerplantenPaardenveld 9
IepenVerplantenPaardenveld 8
IepenVerplantenPaardenveld 7
IepenVerplantenPaardenveld 6
IepenVerplantenPaardenveld 5
IepenVerplantenPaardenveld 4
IepenVerplantenPaardenveld 3
IepenVerplantenPaardenveld 2
IepenVerplantenPaardenveld 1

 

 

 

Reageer