Daalse Kwint opgepoetst

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

_8009009
Het gaat nu rap met de kantoren-hoek die Daalse Kwint heet. De renovatie van de kantoren waarin Movares huist aan de Daalse Tunnel is nu in de derde en laatste fase. Het pand oogt een stukje frisser en minder introvert. Prettig voor omgeving en passanten. Spiegelend blauw wordt stemmig grijs. Straks nog een liftje aan de openbare ruimte en voilà, een heel ander gezicht.

Op de hoek aan de Daalsesingel is de eigenaar enkele maanden geleden ook begonnen met renovatie en ‘vergroening’ van het kantoor waar tot voor kort ING zat. Dat is ook een ongenaakbaar spiegelpaleisje. Benieuwd of de uitstraling wat vriendelijker gemaakt kan worden. En ook of die malle halfhoge inkijk op de parkeerkelder kan worden omgezet in een normale plint. Over een paar jaar ligt het op een A-locatie, dus het mag wat kosten.

Lopen we het hoekje om, passeren we FGH Bank en eindigen vervolgens bij wat bekend staat als Smakkelaarsburcht. Architecten Gent & Monk hebben gestudeerd op flex en groen. Navraag leerde dat eigenaar Syntrus Achmea beperkte renovatieplannen heeft voor het gebouw. Het gaat om een upgrading van de hoofdentree en centrale ruimtes. Ook het aanzicht van het gebouw wordt aangepakt. Helaas geen plaatje beschikbaar. Syntrus en makelaars zijn druk bezig met huurkandidaten voor de wederverhuur na 2015, als de huurovereenkomst van Movares afloopt.

Ondertussen heeft men publiciteit gezocht omdat er een nieuwe huurder is neergestreken op de vijfde verdieping: het Utrechtse GreenPeak. Het bedrijf komt uit de Vinkenburgstraat en groeit met zijn rf-chiptechnologie als kool. Kleurt de Smakkelaarsburcht toch een beetje groen.

Daalse Kwint: minder finance, meer technology, een goede trend wat ons betreft.

Reageer