Station fase 2

In Reportage door HBReageer op dit artikel

Busstation Zuid

Zicht op station fase 2, de tijdelijke passage naar HC en busstation zuid. (Foto: POS)

Naar verluidt gaan ProRail en de aannemer aanstaande zondag het tweede deel van de nieuwe stationshal in gebruik nemen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. De bouw is inmiddels verplaatst naar fase 3, het deel onder het stadskantoor.

PV heeft ons voorzien van een aantal foto’s waarop goed de vorderingen te zien zijn. Vanaf stationshal fase twee kun je naar het busstation en naar Hoog Catharijne. Als eenmaal het nieuwe deel in gebruik is genomen, verdwijnt er weer een kenmerkend stuk station waarin we allemaal vele voetstappen hebben gezet: het deel waar de patatstraat in de hal overgaat, de bloemen, de tijdschriften, het afhaaleten, de kaartjesautomaten. Maar veel is er in de afgelopen jaren al veranderd. Dit zal nauwelijks nog indruk maken.

De sloop van de tijdelijke opslag-voorzieningen op het oude taxiplatform is in volle gang. De airconditioning units zijn al verwijderd en het tijdelijke politiebureau wordt ontmanteld. Allemaal te zien op de foto’s in de doorlees.

Loading Images
wpif2_loading
Busstation Zuid
004-2
003-1
038
039
037
034
033
032
014-1
013-1
012-1

 

 

Reageer