Elf jaar referendum picknick

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

picnic-day
Het weer hebben ze in ieder geval al mee. Morgen picknickt Lombok Centraal met vrienden, buren en geestverwanten op het Westplein. Herdenken dat het elf jaar geleden is dat Utrecht zich middels een referendum voor Visie A uitsprak. En memoreren dat een tunnel onder het Westplein daar toch echt onderdeel van uitmaakte. Anders komt er van dat “verruimde stadshart” niet veel terecht.
Iedereen is welkom. Eten, drinken en een kleedje meenemen. Het begint om 1 uur.

[persbericht:]

Op zondag 7 juli, 13:00 uur, houden betrokken bewoners van Lombok een picknick op het Westplein. Aanleiding is de elfde verjaardag van het referendum waarin de bevolking koos voor Visie A van het Stationsgebied. Aan het referendumin 2002 deden in 2002 135307 Utrechters mee, ruim 65 procent van de kiesgerechtigden.

70 Procent gaf de voorkeur aan ‘Visie A – Stadshart verruimd’. Dit plan voorziet in twee hoofdroutes voor fietsers en wandelaars van oost naar west, een verbouwd Muziekcentrum Vredenburg en een voor autoverkeer ondertunneld Westplein. Het Westplein is de belangrijkste schakel in een verruimd Stadshart, waarin oost en west met elkaar verbonden worden. Dit kan niet zonder de bestaande barrière te slechten. Met de picknick op het Westplein neemt Ontwikkelgroep Lombok Centraal het initiatief om de ondertunneling van het Westplein hoog op de politieke agenda te zetten. Hiertoe zal zondag een tijdelijk kunstwerk worden onthuld.

Reageer