Hoog Brabant dicht

In Nieuws door HB6 Reacties

Weer een mijlpaaltje. Het zat er al lang aan te komen. Gek genoeg hadden de twee medewerkers van Hoog Brabant, waar we een paar weken geleden een babbeltje mee maakten, werkelijk geen idee van de toekomst van hun werkgever. Terwijl we wat foto’s maakten van de sloop van P&C, vanuit een van de vergaderruimten, kwam het gesprek op de vernieuwing van Hoog Catharijne. We legden uit dat Hoog Brabant weg zou gaan, want alles gaat op de schop. Vragende blikken waren ons deel.

Deze vragende blikken zullen inmiddels al wel boze blikken zijn geworden, want het contract met Hoog Brabant is per 30 juni jl. opgezegd, aldus DUIC.
Weer een iconische locatie weg. Want als er één naam net zo bekend was als Hoog Catharijne zelf, dan was het wel deze vergaderplek. Vingers omhoog wie daar nog nooit is geweest.

Uit het genoemde bericht konden we niet opmaken wanneer het nu werkelijk gesloten wordt (of is). Misschien kan een lezer er iets meer over zeggen.

Reacties

 1. Erik

  Corio toont zich wederom een betrouwbare verhuurder, zeker voor lokale ondernemers. Hoog Brabant was natuurlijk de voortzetting van voormalig Hotel Cafe Restaurant Noord Brabant aan het Vredenburg (dat fraaie pand waar nu Douglas zit).

  1. do

   Als lokale ondernemer weet je ook wat er speelt. Dus kan je daar op anticiperen.

   Heb niet het idee dat er enorm hun best gedaan word om het bedrijf voor te zetten. Maar ik kan het mis hebben.

 2. erik smit

  Mijn vinger omhoog. Absoluut nooit geweest. ‘Hoog Brabant’, dat waren die letters aan de muur ergens in Hoog Catharijne.

 3. Gioele DiBello

  Misschien kan een lokale ondernemer de traditie toch voortzetten door op een mooie lokatie in de binnenstad een tent te opnemen met de naam “Nieuw Brabant”. Ik ben trouwens ook benieuwd of slijterij “De Traverse” nog terugkomt….jeugdsentiment!

 4. Bert Hand

  Ik heb vier jaar bij hoog Brabant gewerkt 35 jaar geleden een van de mooiste bedrijven van Nederland toen.partijen met de koningin , 2e kamer etc. En ik denk de huiskamer van Anton Geesink.Dit is erg om te horen voor een toon aangevend bedrijf gelijd door (vroeger) de familie Mulder.Veel sterkte gewenst voor alle werknemers groeten Bert Hand

Reageer