Dag van de Architectuur

In Nieuws door HB3 Reacties

Zaterdag kunnen architectuurliefhebbers ook in Utrecht hun hart ophalen. We hebben twee tips voor je: RietveldTour en Stationsgebied Estafette.

RietveldTour op de fiets
Ondanks het opvallende uiterlijk van het erfgoed van Rietveld, is een belangrijk gedeelte hiervan slechts bij een klein publiek bekend. Onder begeleiding van een professionele gids van ColorbikeTours leidt de RietveldTour geïnteresseerden juist ook langs zijn minder bekende architectuur. Daarnaast is er aandacht voor meerdere andere bijzondere bouwwerken in Utrecht, mooi en lelijk, geslaagd of geflopt. De RietveldTour wordt aangeboden in overleg en afstemming met de Bond voor Nederlandse Architecten en architectuurcentrum Aorta. Aanmelden via www.rietveldtour.nl.

Stationsgebied Architectenestafette
Uiteraard ontbreekt het stationsgebied niet. Een reeks architectenbureaus toont in het POS-infocentrum zijn ontwerpen. Om 11.00 uur: Rapp&Rapp Architecten presenteren het ontwerp voor Bibliotheek++. Op het Smakkelaarsveld maken fietsenstallingen plaats voor een futuristisch openbaar gebouw met culturele voorzieningen. OeverZaaijer Architecten tonen hoe Nieuw Hoog Catharijne vorm begint de krijgen. Het ingenieursbureau van de gemeente Utrecht werkt momenteel aan de openbare ruimte langs de Catharijnesingel, Vredenburgknoop en Smakkelaarsveld en geeft u alvast een voorproefje. Aansluitend kunt u mee met een rondleiding door Stationsgebied Oost.
En om 13.30 uur de westelijke ontwerpen. Blikvanger aan de westkant van het station is het nieuwe Stadskantoor. De bouw van Stationsplein West is in volle gang. Kraaijvanger.Urbis laat u vast zien hoe het plein er volgend jaar uit komt te zien. Ook het Jaarbeursplein zal een make-over krijgen, naar een ontwerp van het Utrechtse bureau OKRA Landschapsarchitecten. Cepezed Architecten presenteren het ontwerp voor de Rabobrug, die over enkele jaren een belangrijke fiets- en voetgangersverbinding zal zijn tussen Utrecht-Oost en West. Aansluitend kunt u mee met een rondleiding door Stationsgebied West.

Kijk op aorta.nu voor het volledige programma.

Reacties

Reageer