Kaarten

In Nieuws door HB3 Reacties

OudeGoogleMapsKaart

Google Maps Satellite View

OpenStreetMap

Openstreetmap.org

Google, doorgaans toch zeer bij de pinken, bakt er qua actualiteit van de satellietbeelden in Maps niet veel van. De Utrechtse beelden zijn minstens zeven jaar oud, een eeuwigheid op het net. Van de A2-tunnel is geen spoor te zien, de Catharijnebaan is nog steeds 10 rijstroken breed en de poffertjeskraam staat nog fier overeind aan het Vredenburg. In de kaart-modus is nog geen spoor van het straatje Vlaamse Toren te zien. (Bij Bing Maps van hetzelfde laken een pak.)
Hoe anders is het initiatief Openstreetmap. De vrijwilligers tekenen daar zelfs de tijdelijke wegen in, nodig voor de bouw. Daar ligt zelfs de Hollandse Toren al, terwijl het nog zeker een jaar zal duren voordat daar iemand zal kunnen lopen. Ook de Valeriusbaan, de verlengde Van Zijstweg, staat al ingetekend. Gek genoeg kloppen de wegen ter hoogte van de bouwplaats Muziekpaleis niet helemaal. Daar moeten ze nog eens goed naar kijken.

De kaartenvrijwilligers krijgen het nog druk, als over enkele maanden het busstation naar het westen wordt verplaatst, de tram wordt opgebroken en alles op zijn kop gaat bij het Stationsplein. Aangezien iedereen kan meehelpen met het actualiseren: wie voelt zich geroepen? Misschien kan POS er ook nog wel zijn voordeel mee doen. De verkeerssituaties zullen zich om de paar maanden blijven wijzigen in de komende jaren.
(GI, dank voor de tip!)

Reacties

 1. Martijn

  Niet helemaal eerlijk he, Satellietbeelden vergelijken met kaarten. Want daarop staat wel de a2 tunnel net zoals de kaarten van OpenStreetMap. De kaart-weergave van Google is dus niet 7 jaar oud, maar dat neemt niet weg dat OpenStreetMap veel sneller is, ik heb het idee dat Google het pas als het klaar is aanpast.

  1. Auteur
   HB

   Check maar even de kaart van omgeving Vredenburg in Google. Satelliet of kaart, Google houdt een (kaart-)situatie van zes jaar oud aan die niet meer actueel is en bovendien foutjes bevat. De straat Vlaamse Toren is niet goed ingetekend. Enfin, wat ik maar wil zeggen is dat initiatieven als Openstreetmap onze warmste sympathie verdienen.

 2. Stephan

  Ik vind het wel wat hebben je vergeet als snel hoe iets eruit zag.
  Vooral nu het de laatste tijd hard is gegaan rondom het stationsgebied

Reageer