Binnenstadskrant

In Nieuws door HB2 Reacties

Brug Bijenkorf 2007
In de laatste editie vinden we een aantal stationsgebied-onderwerpen. De meest opmerkelijke daarvan is het voornemen van het Wijk C-Komitee om met de bezwaren tegen het bestemmingsplan voor de uitbreiding van de Bijenkorf in beroep te gaan bij de Raad van State. Hun bezwaren concentreren zich onder andere op verkeersprognoses die te gunstig zouden zijn, bevoordeling van autoparkeerplaatsen boven stallingsplekken voor fietsen, verplaatsing van de bushalte en benadeling van bewoners aan de Oude Gracht. De gemeenteraad heeft het plan in november goedgekeurd.
De eigenaar van het gebouw van de Bijenkorf wil de gevel rechttrekken, de oversteek met C&A verwijderen, een extra winkelvloer bouwen en de parkeergarage uitbreiden.
Ook tegenstanders van de uitbreiding van Hoog Catharijne, die zojuist bezwaren tegen dat bestemmingsplan hebben ingediend, hebben aangegeven de route naar de hoogste bestuursrechter niet te zullen schuwen.
De pdf van de Binnenstadskrant januari 2013 vind je hier.

Reacties

    1. Auteur
      HB

      Alleen verkeer, parkeren is gegrond. Het komische aan het geheel is dat appellant Hoog Catharijne zich zorgen maakt over luchtverontreiniging door het extra verkeer, met daarnaast raadsman van Oosten, die voor Wijk C optreedt, ook in het kader van de zorgen om luchtverontreiniging. Ik kon een grinnik niet onderdrukken. Nu moet de gemeente weer huiswerk overdoen en sleept zich de zaak voort.

Reageer