Voorzetgebouw in Welstand

In Nieuws door HB1 Reactie


Vandaag heeft de Welstandscommissie zich gebogen over het ontwerp van het ‘voorzetgebouw’ van Hoog Catharijne aan het nieuw te bouwen Stationsplein Oost. Vorige maand stond het samen met het plein op de agenda, we schreven er op 27 november over. Het is een ontwerp van het vaste architectenbureau van Corio, Altoon+Porter en ontworpen door architect Alexander Chemyakin.
Ook is vandaag  aan de orde geweest de gevelafwerking van de kopgevels na sloop van gebouw Cranenborch. Op die gevels moet een trappenhuis worden afgewerkt.
Over twee weken citeren we hun conclusies uit de notulen.

 

Reacties

  1. Jan

    De welstandscommissie heeft zich redelijk belachelijk gemaakt met de catharijneknoop. Ze dachten ongelimiteerd te kunnen stallen en hun zin doordrijven. Overruled door de gemeente en dus niks bereikt.

    Utrecht wil binnen redelijke tijd een mooi stationsgebied. Het huidige ontwerp is niet voor eeuwig, maar voor de huidige generatie. Zolang een significante vooruitgang wordt geboekt tov het huidige is het akkoord. Het stationsgebied is iets van continuous improvement, het hoeft niet in één keer perfect te zijn.

    Hopelijk tonen ze hierbij wat realiteitszin en werken ze constructief samen om binnen redelijke tijd een goedgekeurd ontwerp te krijgen. Het hoeft niet perfect te zijn!

Reageer