Verkeersleidingpost verhuist

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Niet alleen ondergaat het Utrechtse station momenteel een grootschalige vernieuwing, ook de sporenbundel zal in de komende jaren een forse reorganisatie en vernieuwing ondergaan in het kader van het project DSSU, een afkorting van doorstroom station Utrecht. Nog niet veel mensen weten dat ook de verkeersleidingpost, kortweg VL-post, zal verhuizen. We hebben ProRail naar de details gevraagd.

De verkeersleidingpost van het spoor is het gebouw met de witte gevel rechtsonder

De seinzaal met de medewerkers van de VL-post verhuist rond 2014 naar de Cartesius-driehoek. Een gedeelte van de relaisruimte verhuist naar een locatie in de buurt van de Daalsetunnel, een ander gedeelte van de relaisruimte verhuist naar een locatie meer ten zuiden van het stationsgebied. Dit zal rond 2015/2016 zijn.
Wat overblijft op de huidige locatie is een gebouw van één bouwlaag hoog. Hierin zijn alle telecommunicatie-voorzieningen ondergebracht en deze zullen op deze locatie blijven. De verbouwing van dit gebouw zal naar verwachting in 2017 plaatsvinden.

ProRail schrijft dit over DSSU:

Tussen 2014 en 2016 wordt het project DSSU uitgevoerd. DSSU leidt tot:
– capaciteitsuitbreiding voor frequenter reizigersvervoer (PHS)
– kwaliteitsverbetering: punctualiteitverbetering en snelheidsverhoging
– robuustere infrastructuur: minder verstoringen en reductie onderhoudskosten.
Een belangrijk element is het vervangen van tweehonderd zogenaamde Engelse wissels door zeventig nieuwe enkele wissels. Dit moet gebeuren met zo weinig mogelijk hinder voor de treindienst op het emplacement Utrecht.
De aanbesteding van de realisatie van DSSU zal komend jaar plaatsvinden.

Reageer