Bak (geld)

In Nieuws door HB4 Reacties


Catharijnesingel noord en Knipstraatbrug, pardon Paardenveldbrug, worden in 2014 aangelegd. Wanneer het water wordt doorgetrokken tot het Geertebolwerk is nog niet bekend. Niet snel, want dit deel van het singelherstel is, ondanks politieke druk, uitgesteld tot fase 2 van de stationsgebiedwerkzaamheden. Dat betekent dat straks Hoog Catharijne zal worden gebouwd over een doodlopend watertje. Een eersteklas misser in de planning wat ons betreft. Temeer daar financiering van het singelherstel deels plaatsvindt met NSP-gelden, met andere woorden: een deel van de kosten is gedekt. Tien miljoen moet nog worden gevonden.
Tot die tijd zal de bak bouwplaats blijven. Nu voor kabels en riool, straks voor de aannemer die voor nieuw Hoog Catharijne mag werken. Dat is minimaal nog tot 2019.
Laat CU2030 geen Cint Uttemis2030 worden. Daar helpt geen tussentijd meer aan.

Loading Images
wpif2_loading
800_0528-
800_0541-
800_0543-
800_0545-
800_0546-
800_0548-
800_0550-

Reacties

 1. Maarten

  Als inwoner van Utrecht ben ik nog steeds enthousiast over het masterplan en zeker over het singelherstel plan! Hebben de inwoners van Utrecht nou helemaal niets meer te zeggen over de uitstel van dit soort cruciale projecten?

 2. Marco Knol

  Maarten, je woont hier vast nog niet erg lang. ūüėČ

  Het is iedere keer hetzelfde liedje; mooie plannen. Dan wordt er eerst gebouwd en daarna is, heel verrassend, het geld ineens erg snel op en kunnen niet alle leuke dingen doorgaan. Alle lelijke dingen staan er dan al wel. Of ben ik nu al te cynisch?

  1. Maarten

   Hoi Marco,

   Ik woon inmiddels alweer 20 jaar in Utrecht en begrijp exact wat je bedoeld met de slagvaardigheid van onze gemeente… Cynisch? nee, helaas is dit de werkelijkheid.

   Ik zie wel mogelijkheden met sposoring vanuit het bedrijfsleven om leefbaarheidsproject tot een succes te brengen, echter zal dit contractueel wel weer niet mogen van Wolfsen…

 3. Pieter

  Uitstellen daar is de gemeente Utrecht heel erg goed in… Hetzelfde voor de vernieuwingen bij mij in de wijk. Ze zijn pas sinds de beginjaren ’90 bezig met plannen maken. Nu is een deel uitgevoerd en is de rest voorlopig uitgesteld.

  Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat het financieel/economisch de afgelopen jaren ook niet echt heeft meegezeten.

Reageer