Bouwmanagement ProRail naar Sypesteyn

In Nieuws door HB3 Reacties

De bouwteams van OV-terminal, Randstadspoor en Doorstroomstation Utrecht, die nu nog op het bouwterrein aan de Mineurslaan zitten, zullen op 1 september hun intrek nemen in het kantoorgebouw Sypesteyn. ProRail verhuist deze teams om ruimte te maken voor het tijdelijke busstation aan de westzijde.

Volgens Vastgoedjournaal heeft ProRail met Dutch Office Fund van CBRE Global Investors – eigenaar van het gebouw – een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor kantoorgebouw Sypesteyn. Het gaat om 2241 vierkante meter van de in totaal 7500. Dit gebouw, dat onderdeel is van het nondescripte bruine rijtje, ligt ter hoogte van NH en huisvest onder andere ook de AOB.

Het middelste gebouw van het rijtje, Cranenborch, wordt door de gemeente van CBRE (voorheen ING) gekocht en zal vermoedelijk in 2013 worden gesloopt om ruimte te maken voor de aansluiting van de tram. Hier waren tot voor kort GG&GD en KLPD gevestigd. Het meest zuidelijke gebouw, Leeuwesteyn, zal vermoedelijk door CBRE worden geupgraded tot World Trade Centre. Daarover is echter tot op heden nog geen definitief signaal afgegeven. Op dit moment staat het grotendeels leeg. Dit rijtje is gebouwd rond 1970, ten tijde van de eerste fase van Hoog Catharijne.

[bron filmpje: CBRE]

Reacties

 1. Michiel

  Het is vandaag de dag natuurlijk een (ontzettend) lelijk rijtje, maar ik ben bang dat de plannen omtrent de drie verschillende gedeeltes het alleen maar erger zullen maken. Ze slopen het middendeel eruit (nieuwe zijkanten maken?), dan blijft Sijpesteyn staan, en wordt het rechterdeel gerenoveerd? Dat wordt toch een hopeloos onsamenhangende rij lelijkheid die totaal niet past bij het imago dat het nieuwe stationsplein moet gaan uitstralen? Ik denk dat vrijwel iedereen liever had gezien dat de hele rij eruit ging en er iets nieuws/beters neergezet werd.

 2. Niek

  @Michiel: in het kort gebeurd het volgende:

  Middendeel (Cranenborch) wordt gesloopt t.b.v. tram
  Zuidelijke deel (Leeuwesteyn) wordt “herontwikkeld” (lees: gesloopt en opnieuw gebouwd) tot WTC, dus geen renovatie.
  Noordelijke deel (Sypesteyn) wordt voor zover ik weet gerenoveerd, sowieso moet je iets doen als een van de gevels compleet verdwijnt 🙂

  1. Michiel

   Ahh, dat maakt het een stuk duidelijker. Dankjewel! Onder herontwikkeling verstond ik ook iets van een renovatie, maar gelukkig wordt dat dus ook gesloopt 🙂

Reageer