Mirliton weer vier jaar open

In Nieuws door HB3 Reacties

Een bericht van RTV-Utrecht:

Roemrucht theater Mirliton herrijst in Utrecht
Nadat de glorieperiode in de jaren zeventig werd afgesloten met een stille dood, opent Theater Mirliton in Utrecht in september opnieuw de deuren. Vastgoedgigant Corio, eigenaar van Hoog Catharijne, renoveert het theater en wil het voor een aantal jaar nieuw leven inblazen.
De oorspronkelijke zitjes voor het podium komen terug en de bar waar Berkien en Schouten menig drankje aan dronken blijft bestaan. Ook het kaartjesloket blijft zoals het in de jaren zeventig en tachtig was.
In het Mirliton trokken Utrechtse sterren als Herman Berkien en Tineke Schouten volle zalen. Corio wil het theater in de oude luister herstellen tot Hoog Catharijne over vier jaar een grondige verbouwing krijgt. Daarna verdwijnt het Mirliton voor altijd.

Dit kleine theater bevindt zich in het straatje Achter Clarenburg, op de tweede verdieping van Hoog Catharijne, en is momenteel niet voor publiek bereikbaar. Op dit moment wordt de entree van HC tijdelijk verbouwd met winkels, ter voorbereiding van de sloop van de huidige P&C-vleugel en het zogenaamde Secretariaatsgebouw. Mogelijk stelt men tijdens in de bouw de bovenste verdieping weer open in verband met benodigde winkelruimte. De attractie van het theater helpt om de loop van deze relatief dode hoek erin te houden.

Reacties

  1. R

    Geweldig nieuws. Zelfs als het theater uiteindelijk (op die plek) verdwijnt, is het een goed idee om zo de levendigheid van het gebied te kunnen vergroten tijdens de diverse verbouwfasen. Ik zeg het niet snel, maar hiervoor verdient Corio een pluim.

  2. Stephan Vollenberg

    Dit theatertje gaat toch niet echt gesloopt worden? Op zijn minst toch niet het interieur? Verplaats het hele theater dan naar een plek waar het wel welkom is! Ik heb zelden zoiets monumentaals uit de jaren zeventig gezien. Het deed me denken aan decors uit de film A Clockwork Orange (wel wat aangenamer sfeer dan in deze film van Stanley Kubrick). Ik vind dat dit theater alleen maar gesloopt mag worden als het vanwege HC reeds gesloopte jugenstilgebouw De Utrecht aan het Smakkelaarsveld herbouwd worden als jewel in a rotten crown!Het kan natuurlijk zijn dat men niet goed bij het hoofd is!
    Stephan Vollenberg

    1. Auteur
      HB

      Tot nu toe heeft Corio altijd gezegd dat de heropening tijdelijk zal zijn. Misschien verandert men in de komende jaren nog van gedachten. Wie weet duikt het theatertje over vijf jaar op in het Poortgebouw langs de singel als onderdeel van het hotel.

Reageer