Petitie Stop sloop Sijp

In Nieuws door HB2 Reacties

Pff, het activisme en gezond verstand in het stationsgebied is nog niet weg! Vanuit Ontwikkelgroep Lombok Centraal, die zich al langer voor de goede zaak hard maakt, is een petitie gestart dat de gemeente ervan moet doordringen dat sloop van nagenoeg de gehele Van Sijpesteijnkade door NS Stations slecht doordacht en onverantwoord is in de huidige conjunctuur.

Naar de petitie. Help mee voorkomen dat Utrecht opnieuw een historische fout maakt.

Naar de plannen en de stedenbouwkundige studie met een uitgebreide discussie van BU-lezers.

Al in 2009 brede politieke steun voor een serieuze studie door de grondeigenaar naar maximaal behoud. Toen was van een ernstige recessie nog niet eens sprake.

Bouwhistorie van het rijtje door Menze de Graaf.

Visie op de toekomst van deze straat door vereniging Oud-Utrecht. Andere Voorstanders van behoud zijn te vinden onder bewonersgroepen Lombok, de wijkraden binnenstad en west, het Cuypers Genootschap en Heemschut.
Zal NS Stations de moed hebben haar fout in te zien en terug te keren op haar schreden?

Reacties

  1. Apostle

    Mooi initiatief maar ik beloof niet dat een Utrecht-hatend bedrijf als NS Poort hier naar gaat luisteren.

  2. TP

    Slopen van een dergelijke belangrijke as past niet in maatschappelijk verantwoord omgaan met je omgeving! Dit gaat ns als ex overheid nooit winnen in het publieke debat. Hoe meer ruchtbaarheid hoe kleiner de kans. Daarom is de petitie goed.

Reageer