Catharijneknoop, de finale

In Nieuws door HB2 Reacties

Zicht op V&D, P&C, traverse en Catharijnebaan

Vandaag is in de Welstandscommissie met de architect voor de zoveelste keer in korte tijd over nieuw Hoog Catharijne gesproken, en wel over de Catharijneknoop: Clarenburg, stadskamer, poortgebouw en bruggebouw. Nu ligt er de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Er werden, net als in april, weer kritische noten gekraakt. De belangen van Corio en die van de stad lopen slechts deels parallel. De architectuur lijkt erg veel iteratieslagen te kennen. Niet verwonderlijk, het is een brandpunt in de stad en alles moet kloppen. De Welstandscommissie wilde vandaag (opnieuw) geen goedkeuring geven aan de gepresenteerde plannen. Er kan en moet nog een slag gemaakt worden om te voldoen aan de stedenbouwkundige eisen, zo vindt men.
Vanavond komt dit onderwerp ook in de RIA aan de orde en we bevelen het van harte aan (half 8, Trouwzaal). Niet Corio maar POS zal het project presenteren. Misschien is het om aan te geven dat de gemeente zich nu voldoende met de huidige uitwerking van de HC-plannen kan identificeren om ze ook te verdedigen en door procedures te loodsen. Wij verwachten echter weer veel gemier over de stadskamer met de drie gaten, ook wel vijvers genoemd. Tot nu toe hebben we nog niemand gesproken die blij is met deze oplossing. Sterker nog, we vermoeden dat de enige mensen die er geen moeite mee hebben zich in het geheel niet voor de toekomst van het nieuwe Hoog Catharijne interesseren.
Na vanavond maken we de balans op van wat in Welstand en RIA te berde is gebracht en proberen een soort allesomvattend plaatje te schetsen van de Catharijneknoop. Wordt dus vervolgd.
Een paar stukken bij dit onderwerp: Commissiebrief, Notitie Bouwplan en Besluitenhistorie.
Aansluitend kan men naar een bijeenkomst over het voorlopige ontwerp van het nieuwe Stationsplein Oost.

Reacties

  1. Johan

    Ik zie in een bericht op DUIC.nl dat Groenlinks pleit om de singel open te houden, Ik hoop dat meer partijen zich aansluiten bij dat standpunt. Daar hebben de bewoners van Utrecht immers voor gestemd, of is de democratie niks meer waard?

Reageer