Station

In Nieuws door HB1 Reactie

Vandaag wordt volgens planning de nieuwe westelijke ingang van het station in gebruik genomen. Gisteravond waren ze nog volop bezig de stoep goed te krijgen en de roltrap miste nog een paar essentiële onderdelen, namelijk treden. Een lift is er ook nog niet. Bovenaan de roltrap ligt een klein stuk natuurstenen vloer nieuwe stijl. Zo zal de hele centrumboulevard worden bestraat. Zodra het in gebruik gaat plaatsen we wat foto’s.
Waarschijnlijk zal het prachtige uitzichtpunt van de bouw van het Stadskantoor niet langer toegankelijk zijn zodra de nieuwe route in bedrijf komt. Of het moet zijn dan het open blijft totdat ook de liften in bedrijf zijn. Zouden we nu ook af geraken van het brakke accordeongereutel onderaan de roltrap?

In de doorlees de nieuwe bouwkrant en een link naar een bouwfilmpje van het station.

Film van een jaar bouw aan het station met een paar quotes van architect Jan Benthem. Vooral beelden met een leuk muziekje, ProRail plaatst een flinke pluim op de eigen hoed. Helaas nauwelijks informatief voor mensen die de situatie kennen. Voor het archief dan maar:

De link naar krant van mei 2012 en hier een bladerbare versie:

We hebben er twee artikelen voor je uitgelicht:

Reacties

  1. Apostle

    Ik hoop ook dat ze eindelijk een keer een eind maken aan die verschrikkelijke draaiorgels die altijd onderaan de trap stonden…

Reageer