Toekomst Westplein

In Nieuws door HB2 Reacties

Onderstaande uitnodiging stuurden POS en Ontwikkelgroep Lombok Centraal vorige week uit.

Al geruime tijd werkt de gemeente Utrecht samen met de ontwikkelgroep Lombok Centraal aan een ontwikkelvisie voor het gebied rondom het huidige Westplein. Deze bestaat uit een ambitie voor de ruimtelijke kwaliteit van het gebied en een vertaling naar mogelijke verkeersmodellen. Er is een model met tunnel, een model zonder tunnel en een combivariant. We willen u informeren over de ontwikkelingen sinds de informatieavond van juni vorig jaar. Daarom nodigen gemeente en ontwikkelgroep u uit voor een informatieavond over de stand van zaken op maandagavond 21 mei. U bent vanaf 19:30 uur van harte welkom op de Congrescentrum Domstad aan de Koningsbergerstraat 9.

Bij deze verspreiden we deze uitnodiging met een warme aanbeveling.

Hier vind je het advies van de Ontwikkelgroep om principieel vast te houden aan het plan om een tunnel aan te leggen, een variant op de versie die in het Masterplan is omschreven. Of het college het ambtelijk advies zal volgen en tot een verkeersafhandeling op het maaiveld zal besluiten, zullen we mogelijk binnenkort weten. Dat er dringend wat moet worden gedaan aan het niemandsland Westplein, daarvan is iedereen wel doordrongen.

Reacties

  1. Johan

    Tunnelplus variant lijkt me een erg mooie oplossing. Zet wel mijn vraagtekens bij de extra winkels bij het lombokplein, daar is de kanaalstraat/damstraat toch voor lijkt mij… Kunnen we in plaats van appartmenten/winkels het lombokplein niet gewoon uitbreiden met een park?

Reageer