Utrecht in de krant

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Afgelopen zaterdag een groot stuk over het Utrechtse stationsgebied in NRC, waar we onze bescheiden medewerking aan hebben verleend. Hier de link naar de korte online-versie van het artikel. Een pdf van het papieren artikel hebben we op aanvraag voor liefhebbers. De strekking van het verhaal is dat Corio, NS Stations en de gemeente nog steeds vol vertrouwen zijn in de ontwikkelbaarheid en verhuurbaarheid van de objecten, ondanks stagnatie op de onroerendgoedmarkt en de economische crisis. Wel stelt de gemeente dat aanpassingen van het plan niet uit te sluiten zijn. Ondergetekende heeft in zijn bijdrage aan het NRC-artikel de zorg uitgesproken dat de ontwikkeling van Westplein niet van de grond komt. De gemeente zou een reality check moeten doen over het geheel en een Update Masterplan 2013 moeten maken met daarin haalbare doelen en hoe de financiering dient plaats te vinden. Dit zou dan vooral moeten gaan om het westelijke stationsgebied. Daar zijn nog veel vraagtekens. Ideeën genoeg, maar geen potjes geld meer.

Over de plannen rondom het Westplein volgt binnenkort een bijeenkomst, zie de aankondiging hierna. Een woordvoerder van POS kondigde aan dat er binnenkort en commissiebrief over de bibliotheek op het Smakkelaarsveld zal komen. De strekking daarvan kennen we niet.
Overigens zetten wij de komende week een deel van de luchtfoto’s van het stationsgebied online.

Reageer