BU niet naar rechter

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Na een stevige briefwisseling met een advocaat van een fotograaf, het lezen van de nodige jurisprudentie (lange leve de internets) en inwinnen van advies hebben we de dreiging van een rechtsgang afgewenteld. Het was een onbenullig foutje onzerzijds waarvoor deze fotograaf de hoofdprijs aan vergoeding en schade claimde. Man man, de honden lustten er geen brood van. Fotootje was 2 bij 3 cm en heeft twee maanden op pagina 31 gestaan. We hebben het kunnen schikken op 100 euro. (Zullen we nu ook al die fora en sites die ons materiaal kopiëren een fijn in intellectueel eigendom gespecialiseerd bureau op hun dak sturen? Dacht het niet.)

Blij zijn we niet, opgelucht des te meer, want nu kunnen we de energie weer constructief aanwenden. We stoppen de twijfel of we toch maar gewoon moeten gaan tuinieren, de keuken verbouwen of wat leuke liedjes op de gitaar instuderen in plaats van te bloggen, weer weg.

De echte reden om even dit huishoudelijke tussendoortje te schrijven is dat er de laatste weken opeens serieuze donaties beginnen te komen. En dan niet van de partijen waar het geld zit, maar van (buiten-)gewone burgers. We willen je daarvoor graag hartelijk bedanken! Dat voelt echt goed.

Reageer