Hijsen op het Stadskantoor

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Het Stadskantoor schiet razendsnel de lucht in. Zelfs op zondag zie je er een verdwaalde bouwvakker rondscharrelen die met een bakje aan de hoge kraan langs de kernen zakt om zijn ding te doen. Veel mensen staan stil bij het hek en kijken verwonderd omhoog. Je ziet de contouren van de centrale hal al, evenals de licht gebogen, hellende gevel van de entree. Je kunt je al voorstellen waar de oost-westpassage komt te lopen, aan de buitenzijde van het nieuwe station. Bij de zuidkern wordt flink getakeld om de stalen draagconstructie op zijn plaats te krijgen. Ergens op die poten komt straks de bevestiging van het dak van de OV-terminal, want het stadskantoor gaat op het dak van het station ‘hangen’. Op de grond wordt het staal in beton gestort. Boven het dak van de Jaarbeurstraverse is een tijdelijke vloer gemaakt, vermoedelijk als bescherming tegen vallende delen. Op de foto is het enigszins te zien.
De bouwers maakten bekend dat er van 11 april tot 11 mei veel werk zal plaatsvinden pal boven de Jaarbeurstraverse. Vanaf de zesde verdieping gaat men constructiedelen monteren. Maar om uit te sluiten dat bij een foute manoeuvre met een zware jongen de boel naar beneden komt, wordt dit werk s’ nachts gepland bij een afgesloten Jaarbeurstraverse. De afsluiting geldt van zondagnacht tot en met donderdagnacht, tussen 0.30  en 5.30 uur. Omlopen via de Noordertunnel derhalve. Bouwcombinatie SKU maakt hierbij gebruik van de regeling van de verruimde werktijden.

Reageer