Lustrum

In Nieuws door HB13 Reacties

Zo, terug van een – vinden we zelf – welverdiende vakantie. Willen we net de draad met veel energie weer oppakken en vermelden dat Bouwput Utrecht deze maand zijn lustrum viert (Vredenburg-ekster hier, déjà vu hier), vinden we een brief van een advocaat in onze post. Iets met inbreuk auteursrechten van een foto. Weg feestelijk gevoel. De details zullen we je voor nu besparen, maar geschrokken zijn we wel, ook van het bedrag waarmee wordt geschermd. Sommigen nemen BU heel erg serieus, zo blijkt. Maar advocatengedoe is niet wat we bij het runnen van een pro-deo nieuwssite voor Utrecht in gedachten hebben, dat zul je begrijpen. Hopelijk loopt het met een sisser af.

[edit1:] Momenteel in onderhandeling. Links en rechts advies ingewonnen. Hun schikkingsvoorstel afgewezen, realistisch tegenvoorstel gedaan met een hoogte waarvan je met z’n tweeën lekker aan de Gracht kan eten. Afwachten maar weer.

[edit2:] Veel felicitaties gehad, waaronder die van POS. Geeft goed gevoel. De nodige artikelen voor volgende week in voorbereiding. Stay tuned.

Reacties

 1. Coen

  Dat hoop ik ook dat het met een sisser afloopt, ik ben erg blij met jullie site en deze blijft hopelijk ook zonder problemen in de lucht.

 2. Pistol

  Ik denk eerder aan Sjaak Rademaker van de Binnenstadskrant. Die ‘ verdient ‘ op deze manier zijn geld. Hij heeft een goedkope advocaat. Zijn vriendin. Zo kan hij zijn huis aan de Nieuwe gracht betalen.

  1. Auteur
   HB

   Nee. Stop maar met speculeren.
   Fotografen hebben, net als schrijvers, recht op een boterham, dat is hun gegund.
   Als er reden toe is zal ik openheid geven, beter op dit moment niet.

   1. Michel

    Ze hebben inderdaad ook recht op een boterham, maar enige redelijkheid lijkt me op z’n plaats. Bij jullie is niet het grote geld te halen lijkt me..

 3. Michel

  Maar (ondanks dat gedoe) wil ik jullie heel erg feliciteren met het lustrum! Dat er nog vele mogen volgen, tot 2030 natuurlijk, want dan is alles af…

  1. Auteur
   HB

   Sterker nog, we hebben hem in een ander leven geïnterviewd voor een magazine. Dank voor de tip.

 4. Stephan

  Jamner dat iemand op deze manier te werk wilt gaan.
  Maar dat neemt niet weg dat ik jullie feliciteer met al weer het 5 jarig bestaan.

 5. HH

  Niet eerst een mailtje of telefoontje van de auteur van de foto gekregen? Direct een advocaat? Zeer ongebruikelijk en zegt vrees ik wel iets over welk vlees jullie hier in de kuip hebben.

Reageer