Ideaal fietsparkeren

In Nieuws door HB2 Reacties

POS is gestart met een marktverkenning voor – wat zij omschrijft als – een betaal-, registratie- en verwijssysteem (BRV-systeem) voor fietsenstallingen. Op aanbestedingskalender vindt men een globale omschrijving van een ideaal systeem dat men zoekt om te kunnen gaan inzetten in Stationsplein West. Omdat men niet zeker weet of het bestaat, heeft het voorlopig de status van een marktverkenning. BRV staat voor:
– Betalen (per tijdseenheid, waaronder 0,- tarief)
– Registreren (van de parkeertijd per fiets)
– Verwijzen (optioneel verwijzen naar vrije plaatsen).
Op de gratis Smakkelaarsveld-stalling is al een proefsysteem in gebruik dat aangeeft hoeveel vrije plaatsen er nog zijn in bepaalde secties. Daarvoor zijn sensoren aan de rekken bevestigd. De gemeente vraagt de inschrijvers ook aan te geven of hun systeem een anti-diefstalvoorzieningen heeft en of het gebruik maakt van de OV-chip.
De gemeente Utrecht en ProRail willen een business case maken voor betaald fietsparkeren rondom de OV-terminal. Stationsplein West is daarvoor de aangewezen plek.

Reacties

 1. Jeroen Lugtigheid

  Ah, dus mensen in West moeten betalen en mensen in Oost mogen gratis de fiets wegzetten? Ik voorspel dat fietsenstalling Oost snel overvol zal zitten en West behoorlijk leeg zal blijven.

  1. Auteur
   HB

   Eerst maar eens kijken of men in staat is een ‘hasselfree’ (staat zo in de stukken) systeem kan vinden. Wie weet is betaald parkeren 3.0 toch aantrekkelijker dan zo maar ergens tussen het oud roest in de regen je rijwiel – duimen dat hij er ’s avonds nog staat – gratis wegzetten.

Reageer