Minnelijke verwerving

In Nieuws door HB2 Reacties


Is alle drukte dan om niets geweest? RTV Utrecht heeft met de vertegenwoordiger van de Engelse eigenaar van een stuk grond (eigenlijk erfpacht) dat nodig is om een busbaan over de Verlengde Van Zijstweg te kunnen aanleggen – bent u daar nog –, gesproken en begrepen dat onderhandelingen met de gemeente zo goed als zijn afgerond. Ofwel over de nog aan te leggen 2e Asselijnstraat zullen in de toekomst geen grote hoeveelheden bussen gaan rijden want die kiezen de kortere route onder de Rabobank door, zoals altijd al de bedoeling was.
We wachten op bevestiging door de gemeente. Ook zijn we benieuwd of deze hiervoor stevig de beurs heeft moeten trekken. Het gaat overigens om een lapje grond waar je nog geen tennisveld op kunt aanleggen. Maar de gemeente is laat in beweging gekomen toen bleek dat deze parkeerplaats een essentiële schakel vormde voor de toegankelijkheid van het tijdelijke Busstation West (tegenover de Knoopkazerne) en men constateerde dat het niet in handen van NS of ProRail was.

Reacties

 1. HH

  Wie heeft hier zijn of haar werk weer niet gedaan? Een kijkje in het kadaster is toch het eerste wat je zou moeten doen als je ergens iets wilt plannen?

  1. Auteur
   HB

   Ik denk dat het misging toen bleek dat NS of ProRail, daar wil ik vanaf zijn, aangaf niets voor de gemeente te kunnen doen omdat het in erfpacht is bij een Engelse speculant, die vervolgens op geen enkele aansporing om te komen praten reageerde. Maar gelukkig lijkt het nu toch geen lijdensweg te worden.

Reageer