Volglazen gevels in OV-t

In Nieuws door HB3 Reacties


Metaglas gaat een groot deel van de glasconstructies leveren voor de nieuwe OV-Terminal in Utrecht, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Metaglas, dat in Tiel zo’n 85 werknemers telt, levert de glasconstructies voor alle winkels, kiosken en horeca in de OV-Terminal die is ontworpen door Benthem Crouwel Architekten.
Om de 20.000 vierkante meter grote stationshal een zo open mogelijk karakter te geven, worden winkels en kiosken volledig opgetrokken uit volglazen gevels, wanden en deuren. Ook de terrassen van de horecagelegenheden worden voorzien van volglazen balustrades van Metaglas.
Metaglas zal naast het leveren van de constructies en materialen ook een adviserende rol op zich nemen. De OV-t is naar verwachting in 2016 klaar.

Reacties

  1. Oscar

    Hoe zit het dan met de magazijnen, personeelsruimten, koelcellen en toiletten van deze kiosken en winkels? Ook van glas?

  2. Jan

    Magazijnen in de kelder, evenals koelcellen. Toiletten waarschijnlijk elders.
    En hoe bedoel je personeelsruimten, wie daar werkt zal geen tijd hebben om te ontspannen;)

Reageer