Voorwaarden verbouwing La Vie

In Nieuws door HB4 Reacties


Vandaag stuurde de gemeente een bericht eruit met als titel: “Randvoorwaarden verbouwing de Bijenkorf – La Vie vastgesteld”. Het gaat om een forse facelift en een uitbreiding met 5800 vierkante meter. In het bericht wordt optimistisch gerept van aanvang bouw begin 2012. De bestemmingsplanprocedure moet echter nog geheel worden doorlopen.
Hier de link naar de plannen van architect Rijnboutt. Hier de link naar de overzichtspagina van de gemeente over het project. Een een link naar een download naar wat ze de bouwenvelop noemen: een document met alles over het project, gedateerd oktober.

Citaat:

Het college van B&W heeft vandaag de randvoorwaarden voor de verbouwing van de Bijenkorf – La Vie vastgesteld. De initiatiefnemer wil een verdieping bouwen op het dak achter de huidige gevel en een extra laag op de parkeergarage bouwen. Ook wil de eigenaar van La Vie de gevel van zowel het winkelpand als de parkeergarage vernieuwen en de huidige loopbrug boven de St. Jacobsstraat verwijderen. Het expeditiecentrum bij de Rozenstraat wordt verbouwd, zodat de bevoorrading  inpandig kan plaatsvinden en er ruimte voor een zelfstandige winkel bijkomt. Na de verbouwing heeft warenhuis Bijenkorf ongeveer 5.800m2 extra vloeroppervlakte. Op zijn vroegst kan de verbouwing voorjaar 2012 starten.
De omwonenden en omliggende bedrijven zijn geïnformeerd en er zijn gesprekken gevoerd over uitwerking van de plannen. In de Bouwenvelop heeft de gemeente randvoorwaarden geformuleerd voor de vernieuwing en uitbreiding van het La Vie gebouw, waarvan warenhuis de Bijenkorf de grootste huurder is. Ook vergadercentrum La Vie en enkele kleinere kantoren zijn in het La Vie gebouw gehuisvest. De volgende stap is de bestemmingsplanprocedure en het afronden van het gebouwontwerp en de bouwvergunning.

Foto: Rijnboutt.

Reacties

 1. Marco Knol

  Wel een verbetering lijkt mij. Het valt me wel op dat er veel spiegelend materiaal gebruikt wordt in de gevel. Ligt het aan mij of is het raar dat in de bezonningstudie hieraan geen aandacht wordt besteed? Lijkt me toch best irritant als de zon steeds in je ogen weerkaatst. Ook voor de gebruikers aan de andere kant van de Lange Viestraat.

 2. Laurens Holst

  Die facelift is wel nodig! Op de render ziet het er mooi uit, hopelijk is het in het echt en blijft het op termijn ook mooi. Dat gaat het gezicht van de Utrechtse binnenstad wel verbeteren denk ik.

  Die daktuin waar in een eerder bericht over wordt gerept is ook leuk om te horen! Je ziet er wel niet veel van waarschijnlijk, maar toch goed dat er wat met groen wordt gedaan in de jungle van beton die de Utrechtse binnenstad heet. Hopelijk is het openbare ruimte.

 3. Matthijs Gall

  Terwijl de bestemming precies hetzelfde blijft, moet het bestemmingsplan toch worden gewijzigd hiervoor. Geeft maar weer aan hoe onzinnig een bestemmings’plan’ is.

  1. Auteur
   HB

   @Matthijs: het gebouw breidt uit op wat nu nog laad/los- en parkeerterrein is, tegenover de ingang van Mycom. En de traverse verdwijnt. Zie document Bouwenvelop. De bestemming van de grond verandert dus op twee plaatsen.

Reageer