Allerlei rondom CS

In Nieuws door HB1 Reactie

Veel veranderingen weer in en rondom het station. Sloop tweede oprit platform, bouw tijdelijk onderkomen KLPD, bouw goederenlift, bouw trappen naar perrons en sloop westelijke wand stationshal. Tevens een opknapbeurt voor de looproute over het platform, dat we van harte toejuichen en ook hard nodig was, gezien de plassen. We zetten even de berichten van CU2030 van vandaag bij elkaar.

Citaat:

De komende weken wordt de oprit van het voormalige taxiplateau gesloopt. Het plateau wordt verder ingericht als expeditieruimte. Op de plek van de op- en afrit komt een goederenlift.

Het voormalige taxiplateau van Utrecht Centraal wordt ingericht als expeditieruimte voor de winkels in het station. De koelcellen zijn inmiddels geplaatst, maar zijn nog niet bereikbaar voor expediteurs. Laden en lossen gaat plaatsvinden via een lift op de plek van de op- en afrit.

In mei van dit jaar is daarom de afrit verwijderd. In een periode van drie weken wordt nu ook de oprit weggehaald. Vanwege de veiligheid van het naastgelegen tramspoor gebeurt dit voor een groot deel ’s nachts. De planning is om het werk op donderdag 17 november klaar te hebben. Omwonenden zijn via een nieuwsbrief op de hoogte gesteld.

Bij de in- en uitgang van het taxiplateau wordt het nieuwe tijdelijke kantoor voor het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gebouwd. In december verhuist het KLPD van de stationshal naar dit nieuwe onderkomen.

De looproute die over het taxiplateau loopt (van de tram naar het station en vice versa) krijgt een opknapbeurt, zodat reizigers de komende periode met droge voeten hun tram en/of trein kunnen halen.

Bij de gevel van het station aan de Jaarbeurskant (bij de Burger King) werkt de aannemer aan het perron en de stationshal. Een deel van de gevel aan de Jaarbeurskant wordt verwijderd en er komt een tijdelijke gevel. Dit is noodzakelijk om aan de slag te kunnen met het nieuwe deel van de stationshal aan de Jaarbeurszijde.

Aan de zuidkant naar spoor 18/19 gaat in december een extra trap open.

Ook op de andere perrons worden vervolgens werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt begin 2012 gewerkt aan een nieuwe trap naar spoor 14/15.

Reacties

  1. Dr. Rachel Giles

    Hoi, vanavond liep ik van bus 12 de trap op naar het NS station. Ik nam de trap tussen de 2 roltrappen. 5 treden onder de tunnel naar het station werd ik van achter geduwd en mijn sleutels vilen uit mijn hand, door de treden en in de bouwput. Het bos sleutels heeft een AH muntje zowel als een AH bonuskaart daaraan hangen. Ik kon de sleutels daar zien liggen maar er was niemand toen mij te helpen (bijna 18u op pakjesavond). Na een half uur met verschillende mensen te praten ben ik gewoon naar huis gegaan. Als u mijn sleutels vindt, belt u mij AUB? 0627581534.

    bvd
    Rachel

Reageer