Bouwputhangplek

In Nieuws door HB6 Reacties

Een van de mooiste hangplekken voor bouwputkijkers is binnenkort niet meer. Je kunt er nu nog ongegeneerd leunen en koekeloeren op het werk van Besix en SKU. Windvrij, zonnetje van opzij. Er komt een scherm met kijkgaten. Willen de aannemers soms niet meer op hun vingers gekeken worden? Bouwputtoerisme regelt zichzelf. Maar dan moet je het wel een beetje leuk maken voor de mensen. Schuttingen met ruiten zijn dat niet. Jammer.

Reacties

 1. Rob

  Beetje à la de kijkgaten in de blauwe wand rondom het Muziekcentrum.
  Waren wel handige afvalgaten, maar ik heb er zelden mensen doorheen zien koekeloeren.

 2. Michiel

  Zucht.

  Wat is hier nou weer het nut van? Die kijkgaten gaan inderdaad nauwelijks gebruikt worden, en erdoor fotograferen gaat al helemaal niet. De bouwterreinen in de stationshal worden ook al zo hermetisch afgesloten zodat je bijna niets van het mooie werk kun volgen… zonde.

 3. R

  Ahw, dat is jammer zeg! Heb daar zoveel foto’s al gemaakt.. zo vaak rustig met een broodje staan kijken, voor ik doorliep naar mijn werk. Erg jammer dit.

 4. Richard

  Kijken nu ook Utrechters met verbazing en steeds meer met een beetje betrokkenheid en trots naar deze mega werken, gaan ze er weer een groot hek met kijk gaatjes er omheen zetten.

  Je krijgt juist betrokkenheid, als mensen het bouwtraject kunnen volgen. Het Stadskantoor is toch voor alle Utrechters??.

  Slechte PR weer, denk dat ze de afdeling communicatie maar beter weg kunnen bezuinigen.

 5. R

  Hoewel jammer, snap ik het wel dat er een afscheidingswand komt. Vooral tijdens de ochtendspits loopt er een massa’s mensen langs dit punt. Als teveel mensen gaan staan kijken, blokkeert deze groep de stroom personen. Idem dito waarom de afscheidingsplaten waarmee de bouwblokken op het station zijn afgeschermd niet geheel doorzichtig zijn. Het stationsplein is al kleiner. Dan moeten er niet ook nog teveel nieuwsgierige mensen in/nabij de looppaden stil blijven staan om te kijken. Het lijkt dus vooral een actie ten behoeve van crowd-management.

Reageer