Daglicht

In Nieuws door HB6 Reacties

De contouren van de nieuwe Hoog Catharijnegevel zijn al zichtbaar.

Weer een mijlpaal. Een straat is stilletjes overgegaan van openbaar naar privaat domein. De zon zal nooit meer schijnen in de Stationsstraat. (Zeg nooit nooit…) Ook het tweede deel is nu overkapt. Langs de Catharijnebaan zie je al een rijtje kolommen staan die de contouren van de nieuwe buitengevel markeren van het Hoog Catharijnecomplex. Want de gevel zal een paar meter opschuiven naar de straat: langs Moreelsepark-, Godebald-, Radboud- en Gildenkwartier.

De noordelijke Golden Mile met winkelpuien over twee verdiepingen en daarboven een glazen kap.

Ook opvallend aan de foto’s is dat ons een blik wordt geboden op het ontstaan van de noordelijke Golden Mile, een van de twee hoofdroutes van acht meter breed. Aan de overkant zien we winkels in wording in Singelborch. Deze ruimte zal door Corio worden ingezet als buffer voor winkels die tijdelijk moeten verhuizen wegens de verbouwing.
Hoe lang zalencentrum Hoog Brabant nog in die hoek zal kunnen zitten weten we niet. We hebben begrepen dat het niet zal terugkomen in het vernieuwde HC.

Meer na de klik.

Loading Images
wpif2_loading
Stationsstraat 010-1
Stationsstraat 009-1
Stationsstraat 008-1
Stationsstraat 007-1
Stationsstraat 005-1
Stationsstraat 004-1
Stationsstraat 003-1
Stationsstraat 002-1
Stationsstraat 001-1
Stationsstraat 006-1
[Foto’s: PV]

Reacties

  1. Auteur
   HB

   @Carel: mooie foto, maar ik heb moeite om te ontdekken wat daar nu eigenlijk op te zien is! Wat is bijvoorbeeld het witte gebouw, Vinke? Waar staat de fotograaf?

 1. Domenique

  Dat was te snel..

  ik denk met de rug naar perron 3 toe waar nu zo’n beetje de trap op op oude streek bus station is.

 2. Michiel

  Tsja, het vereist nog wel veel creativiteit/visie om hier de eindsituatie in te kunnen zien ūüėČ Het lijkt mij een zeer ingewikkelde bouwsituatie, zeker als straks de daadwerkelijke verbouwing van HC start.

Reageer