Icoonproject gevelgroen

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Volgens deze toezegging van wethouder De Rijk (al even geleden, namelijk 12 juli)  zal er de komende jaren door de gemeente worden geïnvesteerd in dak- en gevelgroen. In totaal wil men in de stad 4000 vierkante meter dakgroen realiseren, onder andere te financieren uit het rioleringbudget. V0or gevelgroen is er een bedrag van 50 duizend euro beschikbaar om een icoonproject te realiseren. Als we de brief goed lezen zal dat project in het stationsgebied worden gerealiseerd.
Grote vraag: waar dan? In de huidige plannen zien we op een aantal plaatsen vegetatiedaken (waaronder Hoog Catharijne) maar een groene gevel valt nog nergens op tekening te ontwaren. Daarvoor zijn ooit in een duurzaamheidsnota Stationsgebied wel suggesties gedaan, maar daarna werd het weer erg stil over dit onderwerp. Zou het architectenbureau van Stationsplein Oost soms met de landschapsarchitect aan een plannetje werken…

[beelden: gemeente en Buro Sant en Co]

Reageer