Stadskantoor gaat 7 x 24

In Nieuws door HB3 Reacties

Terwijl we nog in afwachting zijn van een gedetailleerd bouwschema van NS Poort en de aannemer, heeft POS al een aankondiging gemaakt van de werkzaamheden voor de komende maanden. Dat is vooral omdat er weer sprake zal zijn van werk in de avond- en nachtelijke uren, dat traditioneel op kritiek kan rekenen van omwonenden. Misschien valt het nu mee, omdat er geen sprake is van sloopwerk met rammelende compressors. De reguliere werktijd begint om 6.00 uur en loopt tot 22.00 uur, maar dit zal zijn verruimd tot 7×24 in de periode dat met behulp van glijbekisting de drie kernen worden gestort. Daarmee wordt snel begonnen. Na de klik het bericht van vandaag.

Van de cu2030-site:

Tot nu toe zijn zo’n 360 funderingspalen de grond in gegaan. Dit gebeurde met een trillingsvrije methode om de geluids- en trillingsoverlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Verder is begonnen met het eerste betonwerk; de fundering (poeren en liftputten) en de eerste vloer van de parkeergarage. De bouwkraan van 105 meter hoogte is opgebouwd en klaar om aan de slag te gaan.

De reguliere werktijden worden verruimd naar 06.00 uur t/m 22.00 uur op maandag t/m zaterdag. Daarnaast zal een aantal werkzaamheden ‘s nachts plaatsvinden. Deze aanpassing in werktijden zorgt voor een zo kort mogelijke bouwtijd en een spreiding van het bouwverkeer. Zo kan er beter worden ingespeeld op de drukke verkeers- en fietsbewegingen in de spits.

Vanaf 12 september wordt begonnen met het bouwen van drie betonnen kernen. Deze kernen geven het Stadskantoor stevigheid en worden gerealiseerd door middel van een glijbekisting. Dit is een continue bouwproces dat om technische redenen niet onderbroken mag worden. Dit betekent dat er in de periode van 12 september t/m 4 november op 7 dagen in de week, 24 uur per dag wordt gewerkt. De (geluids)overlast van dit werk is zeer beperkt. De verlichting wordt ‘s nachts zo afgesteld dat deze alleen op de werkvloer schijnt, en de omgeving hiervan geen hinder heeft.

Vanaf 7 november wordt er in diverse nachten direct naast en boven de Jaarbeurstraverse gewerkt. De staalconstructie van het Stadskantoor wordt dan gemonteerd. Vanwege de veiligheid van de reizigers en passanten wordt de traverse ‘s nachts vanaf 0.30 uur t/m 5.30 uur afgesloten. In de nacht van zaterdag op zondag vinden er geen hijswerkzaamheden plaats en is de Jaarbeurstraverse gewoon toegankelijk. Exacte data van afsluiting worden tijdig bekendgemaakt.

Reacties

  1. Henk Rijkse

    Dag Herbert. Mag ik als bewoner van de Radboudveste laten weten dat de verlichting zo is afgesteld dat mijn slaapkamer in een zee van licht baadt. Vanmiddag heb ik maar een slaapmasker – zoals je die ook in vliegtuigen krijgt uitgereikt – gekocht. Ik leef en beleef mee. Sorry dat ik zo’n klacht via jou site uit. Maar ik weet dat je deze correspondentie niet in de shredder stopt. Alle goeds. Henk

  2. Henk

    Dit keer geen lawaai, wat wel het geval was bij de recente sloop van de Sporthal. Overigens is die sloop niet afgerond, dus……we hebben nog iets tegoed. Henk

Reageer