Hoogste punt Muziekpaleis bereikt

In Nieuws door HB7 Reacties

Werk aan achterste toren bijna klaar.

Voor alle mensen die roepen dat het een enorm gebouw wordt: hoger dan dit wordt het niet. Wel breder ;-). De zogenaamde oostelijke kern heeft afgelopen week zijn hoogste punt bereikt. De bekisting is deels al verwijderd. Het ziet er naar uit dat het betonwerk voltooid is.
Heijmans en POS laten weten dat het pannenbier deze week zal vloeien.

Reacties

 1. Michiel

  @Brian: zo zeg, wat een verhaal. Alhoewel deze gang van zaken belachelijk is, lijkt het duidelijk dat ze hem hebben meegenomen omdat hij geen ID bij zich had. Dat is gewoon verplicht in Nederland. Zo’n overdreven reactie van een wellicht gefrustreerde agent slaat natuurlijk ook nergens op, maar hij werd meegenomen omdat hij geen ID bij zich had.

  Overigens moet ik erbij vermelden dat ik twee jaar geleden ook aanvaringen heb gehad met enkele bewakingsteams in en rondom Utrecht Centraal en HC. Sindsdien heb ik de regelementen van de NS en Corio, alsmede de wet rondom het protretrecht, in mijn tas zitten. Fotograferen vanaf de openbare weg is *altijd* toegestaan, zelfs als je personen vastlegt. Slechts tegen daadwerkelijke publicatie kunnen personen, mits er een gegronde reden is, bezwaar maken. Deze regels heb ik uitermate goed bestudeerd toen ik meerdere keren ben weggestuurd. Ik heb het idee dat de politie en de bewakingsteams overdag niets beters te doen hebben op het stationsgebied. In de regelementen staat dat het maken van foto’s voor persoonlijk gebruik ook binnen HC en het station is toegestaan.

  Wellicht een communicatie richting CU2030 waard? Misschien dat de gemeente de medewerkers van het stationsgebied eens op de hoogte kunnen brengen van de rechten die fotografen hebben. Het is ontzettend treurig dat juist de mensen die enig enthousiasme tonen voor de voortgang in het stationsgebied zo worden tegengewerkt…

 2. hb

  @Michiel: even afkloppen, maar ik heb daar nu al vele jaren rondgelopen met m’n camera en tot nu toe hebben ze me met rust gelaten. Ik snap dat het wel eens misgaat, maar ik denk niet dat het een tendens is. Vriendelijk ja en amen zeggen, doorlopen en als ze om de hoek zijn, de foto’s maken en wegwezen. Want er hangen overal surveillance-camera’s en de ‘meldkamer’ kijkt ook mee en ze kunnen je haarfijn volgen. Big brother in NL is een mbo’er in blauw pakkie waar je geen discussie mee wilt voeren.

 3. Michiel

  Dat klinkt als een goed advies. Destijds ben ik ondanks de frustratie ook vriendelijk doorgelopen. Maar je hebt gelijk, het is geen tendens: de afgelopen twee jaar heb ik er net als jij helemaal geen last gehad van een overspannen bewaker of agent.

 4. Rob

  ik fotografeer nu al ruim 5 jaar bij nacht en ontij in het stationsgebied en ik ben nog nooit aangesproken, laat staan aangehouden door politie of beveiliging.
  Als ik heel expliciet in Hoog Catharijne of in het station ga fotograferen stem ik dat van te voren met of Corió of met de NS af. Bij Corió krijg je via de beveiliging een badge en bij NS krijg je een vrijwaringsbewijs voor die dag mee. Nooit een probleem mee gehad.

  Maar als je, misschien niet op de meest subtiele wijze, wordt aangesproken en je gaat op je strepen staan en je gooit je kont tegen de krib, dan kun je dit verwachten. Het gaat helemaal niet meer om dat fotograferen, want daar zaten ze helemaal naast, maar gewoon omdat er geweigerd werd een ID te tonen, wat je wettelijk verplicht bent als daar naar gevraagd wordt door de politie.

  @Emiel Wees volgende keer de wijste en laat gewoon je ID zien als daar naar gevraagd wordt. Overigens heb je nu wel lekker veel free publicity, nog even en je zit bij DWDD of bij KVDB aan tafel 😉

 5. Henk Rijkse

  Mag ik je ‘wel breder’ met lach-icoontje zo interpreteren: de bevolking zal nog opkijken van het effect van de stalen bulten die aan de liftkokers komen te hangen en zal er stevig aan moeten gaan wennen.
  De fraaie belijning van zoiets als het Sydney Opera House zal het zeker niet worden. Nee, het tegendeel. Mag ik met de eerste bijnaam komen: de Utrechtse shredder. Niet erg fijnzinnig. Maar wie kaatst kan de bal verwachten en het is lekker actueel. Groet, Henk.

Reageer