Twee visies

In Nieuws door HB4 Reacties

Erg leuk om de volgende twee filmpjes na elkaar te bekijken. We hebben ze voor je onder elkaar gezet, inclusief ‘recensie’, na de klik…De promovideo van de gemeente kan ons weinig bekoren. Is het door het acteerwerk, de stroeve dialogen (wie heeft akkoord op dat script gegeven?) of de geforceerde opgewektheid?

In de video ook geen achtergronden. Geen hint naar rol van burgers en politiek, weinig aandacht voor de uitdaging van de ruimte of het herstel van de historische misrekening en de zoektocht naar draagvlak. De getallen en kreten in de kadertjes compenseren niet voor het gebrek aan diepgang. Hier kun je nog overheen stappen, het is een kwestie van insteek en doel.

Maar als de ‘gewone burger’ in beeld komt gaat het echt mis. Het vrolijke meisje gaat ‘iets met leuke mode’ beginnen op een plek waar uitsluitend grote ketens de huurprijzen willen betalen – we wensen haar veel sterkte. Het wat oudere Utrechtse stel is authentiek, totdat ze hun mond open doen. Bij de Tycho Gernandt lookalike die met twee maatjes de vakantiebeurs bezoekt – hoe oubollig wil je het hebben –, moesten we even in onze arm knijpen.

Een (CU2030-)kind ziet dat dit niet werkt. Sorry, Victor, we kunnen er niet meer van maken.

Had met één top-acteur gewerkt voor het beeld en de voice-over. Of echte interviews. Schotel de mensen een spannend verhaal, een meeslepende visie voor, iets waar trots uit spreekt. Niet dit.

Reacties

 1. Peter

  Is inderdaad een erg amateuristisch filmpje! Wel moet ik zeggen dat het tweede filmpje ook niet erg realistisch is. Wat deze heer allemaal wil is volgens mij gewoon niet uitvoerbaar qua kosten e.d. Ook stelt hij dat het Vredenburg straks voor een groot deel wordt overschaduwd door o.a. Muziekpaleis. Tja, alsof het nu zo’n gezellig plein is…

  1. Auteur
   HB

   Mee eens. Ad van der Stok heeft een interessante analyse gemaakt, maar die komt vele jaren te laat om nog tot aanpassingen te kunnen leiden. Ik heb het hierover met hem gehad tijdens een recente GL-avond over de kwaliteit van de architectuur in het stationsgebied.

 2. Peter

  Even nog een andere vraag die ik eerder had gesteld maar die je door de vakantie wellicht over het hoofd hebt gezien. Waarom zien we van het Muziekpaleis altijd alleen maar de zij/achterkant? Ik ga er toch wel vannuit dat de voorkant ook bekend is. Maar zijn daar beelden van? Ik ken ze niet eerlijk gezegd.

  1. Auteur
   HB

   Er is wel een impressie van noord- en westgevel (al of niet bij avond). Staat deze niet op cu2030.nl?
   We zijn bezig met een filmpje van details van de Muziekpaleis-maquette. Zodra deze af is komt het op BU online.

Reageer