Vredenburgknoop geactualiseerd

In Nieuws, Reportage door HB13 Reacties

Vandaag aangeschoven bij wat lezingen tijdens de Dag van de Architectuur in het infocentrum. We hebben een paar nieuwe impressies van het cluster met de vijf bruggen die tezamen de Vredenburgknoop vormen. De indeling naar weggebruikers (bussen, fietsers, voetgangers) en ruimtegebruik is verder gedetailleerd. De bruggen over de singel zijn licht bollend, de bruggen over de Leidse Rijn zijn vlak. De brugleuningen krijgen mogelijk geïntegreerde lichtarmaturen, er wordt bovendien nagedacht over een artistieke verlichting onder de bruggen. Er komt geen jaagpad. Oplevering 2014. De beelden zijn foto’s uit de lezing van Studio SK/Paul van Ree. Meer na de klik.

Loading Images
wpif2_loading
Vredenburgknoop vanaf westen
Vredenburgknoop vanaf noorden
Vredenburgknoop vanaf trappen muziekpaleis
Vredenburgknoop vanaf Catharijnekade
Vredenburgknoop vanaf brug
Vredenburgknoop

Betere plaatjes volgen.

Reacties

 1. Niek

  Ziet er erg mooi uit allemaal! Is dat nou een eerste render van een gepimpt Gildenkwartier op de twee-na-laatste foto?

  1. ill-b

   Die beelden van het Gildenkwartier zijn voor mij ook nieuw. Ziet er op het eerste gezicht toch redelijk uit. Is er een architect bekend, die bezig is met de restyling??

   1. 47 a.d.

    Vind het er toch nog aardig bruin uitzien, te bruin. Het zou toch niet zo moeilijk en duur hoeven zijn om dat achter gevelplaten te verbergen, bijvoorbeeld zoals gedaan is bij de kantoren op de hoeken van de Galgenwaard? Vind het nog steeds onwaarschijnlijk belachelijk dat de gemeente dat kennelijk niet bij Corio heeft afgedwongen.

 2. Auteur
  HB

  Hoe HC zal worden kan niet worden afgeleid uit deze renders van Movares. Maar de bovenkant van Gildenkwartier zal zeker zo blijven. Het zijn allemaal appartementen.

 3. Jan

  Wat is toch dat vlot in het water voor het muziekpaleis dat je in elke render ziet terugkomen?

  1. Auteur
   HB

   De contouren van de noordwest-toren van het kasteel. Ik denk dat deze daar nieuw worden gemetseld want ik verwacht niet dat daar nog iets zit. Zou dat even moeten checken op een kaart van de cultuurhistorische effect rapportage stationsgebied. Of misschien weet iemand anders dat.

   1. Jan

    mmh, ok. Ik vind het nou niet echt waarde toevoegen. Het deel van het kasteel in de fietsenkelder wel, maar dit .. het tast de nieuwe singel enkel aan.

   2. Hendrik

    Op de Dag van de Bouw van een paar weken terug, gaf men aan dat dit maar een ideetje is. Er wordt dus nog over nagedacht of men dit wil.

 4. Oscar

  @ HB

  Zal wel opnieuw worden opgemetseld anders was het nu met al die graafwerkzaamheden ook wel al zichtbaar toch

 5. Auteur
  HB

  @Hendrik: ik wist dat niet. Er is de gemeente veel aan gelegen om de schamele resten en de contouren van het kasteel aan het publiek te tonen, op welke wijze dan ook. Daar heeft men veel budget voor gereserveerd. Het verbaast me dat dit onderdeel dan toch nog optioneel is. Maar misschien maar goed ook. Want zo’n los stuk steen in het water is een mager surrogaat voor het echte ding dat er ooit stond.

Reageer