Station: sloop en bouwkraan

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Wat nieuws van ProRail/POS met betrekking tot het werk op het busstation in de komende tijd. Er wordt helaas geen tijdschema gegeven.

Op Busstation zuid is de halte van de busslijnen 12 en 12s verplaatst richting het zuiden. Reizigers moeten hierdoor een stukje verder lopen om deze bussen te pakken. De oude halte van deze buslijnen is inmiddels achter de bouwhekken verdwenen. Hierdoor is ook de busbaan van Busstation zuid naar Busstation noord afgesloten. Bussen rijden nu over een nieuwe tijdelijke busbaan langs de (rol)trappen naar het noordelijke busstation en Hoog Catharijne. De nieuwe indeling wordt tijdens de spits begeleid door verkeersregelaars.
Achter de bouwhekken gaat de aannemer allereerst aan de slag met het maken van een fundering voor de bouwkraan. Deze bouwkraan van zo’n 90 meter is nodig voor de bouw van de nieuwe OV-terminal.
Gelijktijdig wordt ook het voormalige chauffeursverblijf van GVU gesloopt. Daarvoor moet eerst wat asbest wordt gesaneerd. Zowel de sanering als sloop leveren waarschijnlijk geen overlast voor reizigers en omwonenden op.
De traverse aan de achterkant van de voormalige stationsrestauratie ‘De Tijd’ wordt verwijderd. Ter voorbereiding van de sloop van de stationshal. Deze werkzaamheden vinden deels overdag en deels ’s nachts plaats. Een exacte planning van het nachtelijk werk volgt zo snel mogelijk.

Reageer