Oprijzen

In Reportage door HB10 Reacties


We worstelen nog een beetje met de techniek van onze webcam, maar het gaat goedgekomen, dat beloven we. In de tussentijd een fotoverslag van het Muziekpaleis, vandaag geschoten. NB het enorme gat met water waar straks de expeditietoerit komt inclusief technische voorzieningen voor het Muziekpaleis. Er lopen wat mannen in witte pakken rond die gekleurde palen plaatsen. Misschien is daar toch weer een en ander aan archeologie aangetroffen. (POS?) Langs het infocentrum is in de zandbak een rijtje damwanden verschenen waarvan we vermoeden dat ze de wanden van de expeditietoerit zullen gaan worden. Er kan net een vrachtauto tussen door. Je kunt ook goed zien dat er inmiddels is begonnen met de staalconstructie op de begane grond, de toekomstige entree. Als je langs het Vredenburg loopt, krijg je al een goed beeld van de toekomstige gevelwand. Trek voor je geestesoog de gevel van het winkelgebouw door langs het Muziekpaleis in aanbouw, en voila, de nieuwe straat tekent zich af. De bestaande bebouwing, toch heel charmant, steekt er inmiddels wat schriel bij af.

Rest van foto’s na de klik.

En weer met dank aan PV.

Loading Images
wpif2_loading
MuziekpaleisVorderingen
MuziekpaleisVorderingen
MuziekpaleisVorderingen 1
MuziekpaleisVorderingen 3
MuziekpaleisVorderingen 4
MuziekpaleisVorderingen 5
MuziekpaleisVorderingen 6
MuziekpaleisVorderingen 7
MuziekpaleisVorderingen 8
MuziekpaleisVorderingen 9
Riool Catharijneklooster 2
Riool Catharijneklooster 3
Riool Catharijneklooster 1
Stationsstraat van boven

Reacties

 1. POS

  Mooie foto’s. En: ja, de mannen (en vrouwen) in witte pakken zijn van archeologie: ze waren het al eerder aangetroffen riool van het klooster aan het inmeten. Deze wordt na inmeting en vastlegging verwijderd.

  1. Auteur
   HB

   Ah, dat is dus nog weer een stuk ouder dan het kasteel. Mochten er daarvan al foto’s zijn, stuur een linkje of files zelf…

 2. POS

  In het riool is slechts 1 scherfje steengoed aangetroffen.
  Na inmeting en documentatie zijn de resten weggehaald. Ik mail je de foto’s Herbert.

 3. R

  Ik hoop wel dat ze de oude gevelwand tegenover het muziekpaleis laten staan. Met het excuus “past niet bij de schaal van de omgeving) is namelijk stap voor stap de hele stad af te breken… en na de verbouwing van de Bijenkorf is de resterende gevel een mooie overgang tussen het moderne stationsgebied en het oude centrum. Is hier eigenlijk al meer bekend over?

 4. Auteur
  HB

  De kans dat die huizen verdwijnen kunnen we voor de komende tientallen jaren uitgesloten achten.

 5. Do

  Beste R

  Wat is er de laatste jaren met het excuus “past niet bij de schaal van de omgeving” gesloopt??

 6. R

  Beste Do,

  de gehele Sijpesteijnkade staat om die reden op de slooplijst…

  Eigenlijk meer omdat met andere bebouwing meer geld valt te verdienen, maar het schaal-excuus wordt gebruikt om draagvlak te verkrijgen. Kijk je echter naar station Amsterdam-amstel, dan zie je meerdere kleine gebouwen tussen de hoogbouw. De horeca heeft die panden omgetoverd tot welkome plaatsen van ontspanning, en dat in een gebied wat normaliter buiten kantoortijden uitgestorven is.

 7. Auteur
  HB

  Er is geen goede reden om dat te doen en ik heb nog nooit gehoord dat er überhaupt over wordt nagedacht.

Reageer