Kelder M’paleis kleiner

In Nieuws door HB1 Reactie

De expeditiekelder van het Muziekpaleis wordt kleiner. Dit is het gevolg van de vondst van de fundamenten van de westelijke poort van het kasteel Vredenburg, september vorig jaar. Hoofd Projectorganisatie Stationsgebied, Albert Hutschemaekers, gaf vanmiddag tijdens een persgesprek aan dat het vergunningtechnisch niet mogelijk is gebleken om de resten zichtbaar te maken. Hutschemaekers: “Doordat deze fundamenten niet bekend waren, vielen ze niet onder de bestaande monumentenvergunning van het Muziekpaleis. Als we deze op een of andere manier zichtbaar hadden willen maken, hadden we een nieuw vergunningtraject moeten opstarten. Daardoor zou de bouw met wel zeven maanden stilgelegd worden. Daarom hebben we besloten de resten weer met zand af te dekken en de constructie van de kelder aan te passen. De kelder loopt daardoor minder ver door. Dit heeft voor het expeditieverkeer geen invloed. Wel hebben we voor technische ruimten, waar pompgemalen staan, een andere oplossing moeten bedenken.”

Dit schreven we er eerder over. Naar verluidt heeft het Spaanse garnizoen zich in het holst van de nacht door deze poort uit de voeten gemaakt, toen ze het beleg wel welletjes vonden.

Reacties

Reageer