Plaatjes station interieur

In Nieuws door HB13 Reacties

Met het oog op de aanstaande drastische veranderingen, heeft Rob ook in het stationsgebouw en de stationstraverse, aka Patatstraat, nog een rondje gelopen en de boel vastgelegd. (2051: ‘Opa, wat jammer dat dit allemaal is gesloopt!’)

Voor de mensen met een scherpe blik: wat is er te zien in het tegelpatroon in de stationshal op de foto hierboven?

Galerie na de klik.

Loading Images
wpif2_loading
StationInterieur_Patatstraat 21
StationInterieur_Patatstraat 20
StationInterieur_Patatstraat 19
StationInterieur_Patatstraat 18
StationInterieur_Patatstraat 17
StationInterieur_Patatstraat 16
StationInterieur_Patatstraat 15
StationInterieur_Patatstraat 14
StationInterieur_Patatstraat 13
StationInterieur_Patatstraat 12
StationInterieur_Patatstraat 11
StationInterieur_Patatstraat 10
StationInterieur_Patatstraat 9
StationInterieur_Patatstraat 8
StationInterieur_Patatstraat 7
StationInterieur_Patatstraat 6
StationInterieur_Patatstraat 5
StationInterieur_Patatstraat 4
StationInterieur_Patatstraat 3
StationInterieur_Patatstraat 2
StationInterieur_Patatstraat 1

Reacties

 1. Jeroen

  Grappig. Toch al zo’n 1000x deze vloer gepasseerd maar het spoorpatroon is me altijd ontgaan. Komt het exact overeen met onderliggende rails?

  1. Jack

   Nou inderdaad. Dat is me na al die jaren echt nog nooit opgevallen. Heel leuk om dat nu zo te zien. Zal er morgenvroeg gelijk eens op letten.

 2. Maarten Rail

  Opa (ik, hoop ik) zal wel met weemoed terugdenken. Toch voor mij (oorspronkelijk uit Bunnik) entree van de stad. Hoop desalniettemin, dat het nieuwe station een meer uitnodigender sfeer heeft. Mooie foto’s overigens met niet teveel mensen erop.

  1. Rob

   @ Maarten: Ik heb de foto’s op 20/3/2011 09:30 uur gemaakt. Dat er weinig mensen op de foto staan kan dus wel kloppen 😉

   1. Domenique

    Rob. Of we willen je lift ook een keertje lenen om te zien hoe het wordt in 2030 of we gaan er vanuit dat je 2 spontaan veranderde in een 3 😉

 3. jhnhn

  Kun je nagaan met wat voor een blik jij er jaren hebt gelopen! Het viel mij al op kort na de opening van deze hal!

  1. Jeroen

   Ben niet zo’n grondstaarder blijkbaar. En deze zwembadtegels nodigen ook niet bepaald bepaald uit tot nadere inspectie. Wat me overigens wel is opgevallen de laatste tijd is de ‘reverse graffiti’ op diverse plekken in de stad. Het schoonspuiten van stoeptegels met een leuk patroontje.

   1. Auteur
    HB

    Heb ik ook gezien. Maar de beelden/teksten zijn niet dermate simpel dat de boodschap bij mij is blijven hangen…

 4. cijfer

  Het stuk bij de bloemenwinkel is nog wel het mooist. Als het hele station in die stijl was gebouwd was er niet zoveel aan de hand geweest.

  Het probleem is vooral dat er elk decenium is geprobeerd het mooier te maken door iets nieuws toe te voegen. Waardoor het nogal een rommel is.

  1. Auteur
   HB

   Ja, vind ik ook, het jaren zeventig-deel heeft ontegenzeggelijk stijl en tijdloze klasse. Veel meer dan de moderne kap met de open staalconstructie. Maar alles wordt teniet gedaan door de verrommeling, die in alle openbare ruimtes tegenwoordig buitenproportioneel is. Als je op oude foto’s kijkt, schrik je ervan hoe leeg en overzichtelijk straten en pleinen waren.

 5. Iemand

  Leuk dat er ook een foto bijzit waar “Hoog Catharijne” op twee verschillende manieren gespeld wordt. Dat kan echter wel duidelijker in beeld gebracht worden, bijvoorbeeld zoals in het promo-filmpje “OV-terminal Utrecht Centraal) van januari 2011 van cu2030 (rond 3:05 vanaf het begin)

 6. Martijn Smit

  De sporen in de betegeling kloppen trouwens niet – tussen perron 5/7 en perron 8/9 zijn drie sporen afgebeeld, waar er maar twee liggen…

Reageer