WTC Utrecht

In Nieuws door HB6 Reacties

Utrecht krijgt een heus WTC, World Trade Center, althans als het aan ING Real Estate Investment Management ligt. Het gebouw komt op de plaats van het huidige Leeuwensteyngebouw en zal het Stadskantoor flankeren. De bouwhoogte lijkt vergelijkbaar met wat er nu staat, als we op de foto van de maquette af mogen gaan. Wat een kantoorgebouw nu precies tot een WTC maakt weten we niet. Eindeloze rijen klokken met wereldtijden aan de muur misschien? Misschien dat een lezer het antwoord weet. [Edit: Inderdaad, het antwoord is te vinden bij de WTCA.] [edit 28-2:] PropertyNL meldt dit over het project.

Op de site van Beukenwoud Vastgoedconsultancy lezen we over het project het volgende.

Centraal gelegen in het stationsgebied aan het Jaarbeurspein in Utrecht wordt in opdracht van ING Real Estate Investment Management (Den Haag) door IPMMC Vastgoed BV (Utrecht) gewerkt aan plannen voor de herontwikkeling van gebouw Leeuwensteijn.

Het World Trade Center krijgt een omvang van 30.000 m2 kantoor en wordt gerealiseerd direct naast het nieuwe Stadskantoor en de Stationsterminal.

Het oude, enigszins gedateerde gebouw zal worden gesloopt en ter plaatste zal een modern en duurzaam kantoorgebouw met diverse World Trade Center faciliteiten verrijzen.

Beukenwoud verzorgt namens IPMMC Vastgoed BV de gehele planontwikkeling inclusief contractvorming met de gemeente Utrecht.

De investering is ongeveer € 90 miljoen en het werk begint in 2013.

In de recente voortgangsrapportage Stationsgebied staat over deze ontwikkeling het volgende:

Daarnaast worden de overeenkomsten met ING REIM, aangaande de aankoop van kantoorpand Cranenborch en de herontwikkeling van kantoorpand Leeuwensteyn, in de eerste helft van 2011 afgerond.

Voor de duidelijkheid: Cranenborch is het middelste blok uit het grijze rijtje, dat wordt gekocht (voor meer dan 30 miljoen) om plaats te maken voor de HOV/trambaan. Leeuwesteyn is het zuidelijke deel, dat zal worden gesloopt om ruimte te maken voor het bovengenoemde WTC. En wie zich afvraagt wat er met de rest gebeurt, die kan op de projectpagina van Beukenhof het antwoord vinden. Voor de duidelijkheid, dit is het stuk kantoor waar de letters Aob op staan, ter hoogte van Engelse pub en ingang NH Hotels.

In het stationsgebied van Utrecht staat gebouw Sypesteijn, eigendom van ING Real Estate Investment Management op de nominatie voor een aanzienlijke facelift.
Het gebouw zal ingrijpend worden gerenoveerd met als doelstelling hiervoor een duurzaamheidslabel A te verkrijgen, onder andere door toepassing van een WKO-installatie. Dit gebouw heeft een omvang van circa 10.000 m2. Beukenwoud verzorgt namens IPMMC Vastgoed BV de algehele coördinatie van het planproces en de uitvoering.
De investering is ongeveer € 8 miljoen en het werk start in 2012.

[Bron info en beelden: Beukenwoud, Niek]

Reacties

 1. Hendrik

  Grappig, dat ze Leeuwensteyn een ‘oud, enigszins gedateerde gebouw’ noemen dat dus gesloopt en vervangen wordt, maar dat ze Sypesteijn, dat er even lelijk uitzien, blijkbaar niet oud en gedateerd genoeg vinden en wel gaan renoveren…

  1. cijfer

   Ook grappig dat ze een gebouw gaan slopen om een duurzaam gebouw neer te zetten…
   Duurzaam zou zijn een gebouw laten staan.

 2. Paul

  Hier wordt toch een verwachting waar gemaakt. Is er iemand die geloofde dat het nieuwe stadskantoor achter die 3 grijze dozen zou worden weggestopt? De gemeente knuffelt al met ING-real estate door ze de verkoop van de Vredenburg appartementen te gunnen. Het verbaast mij niets.

Reageer