Extreme imaging

In Reportage door HBReageer op dit artikel

We zijn allemaal al gewend aan de gigapixel-beelden van grote steden. Gigapixel-renders van architectuurontwerpen zijn wat minder gebruikelijk, omdat je dan allerlei details gaat missen. Corio heeft zich echter niet laten kennen. Vanochtend zijn er tijdens een persconferentie een handvol nieuwe renders van het nieuwe Hoog Catharijne verspreid. Een daarvan was een jpeg van 100 MB. Wat, 100 MB, zien we dat goed? Jawel, namelijk deze. Een whopping 15000 x 11250 pixels schoon aan de haak.

Als we nu eens een combinatie maken van internet-winkelen en virtual reality met deze mate van detail? Dan zijn we toch klaar? Hoog Catharijne bouwen is dan niet meer nodig. We strippen alle muren van het huidige complex en projecteren er de mooiste spulletjes en mensen op. Het water is terug met een druk op de knop en buiten schijnt altijd een prachtige zomerzon…

Meer renders en eigen foto’s, van onder andere het vijzelwerk in kantoorgebouw Singelborch, volgen.

Reageer