Stationsstraat update

In Nieuws door HB4 Reacties

Van een van onze correspondenten ter plaatse komt de volgende update van het werk aan de Stationsstraat in de komende weken.

Momenteel wordt de bestrating en zandlaag aan de zuidkant van de Stationsstraat weggehaald. Maandagavond 10 januari komt de boormachine weer terug om ook de rest van de palen aan te brengen. De palen en kolommen zullen straks de vloer van een van de nieuwe oost-west-voetgangerspassages door Hoog Catharijne gaan dragen.
Omdat dit werk precies op de stoep van de Radboudveste plaatsvindt, is er een tijdelijke ingang aan de Catharijnesingel gemaakt zodat de appartementen goed toegankelijk blijven. De auto’s kunnen de garages blijven gebruiken.

De andere klus ter plaatse is de aanpassing aan kantoorgebouw Singelborch. Daar gaat dinsdag a.s. begonnen worden met het loszagen van de kolommen van de onderste verdieping. Dat werk duurt 2 à 2,5 week. Rond de 25e januari start men met laten zakken van de vloer. In twee dagen tijd gaat deze 40 centimeter naar beneden. Hoewel technisch spectaculair is er weinig te zien. De verplaatsing gaat in een slakkentempo. Het verplaatsen van de vloer is nodig om het gelijk te krijgen met de rest van het winkelgebied van Hoog Catharijne.

Als de vorst geen roet in het eten gooit, is eind van de maand deze klus geklaard. De volgende stap is het aanbrengen van een vloer op de nieuwe kolommen in de Stationsstraat en het laten aansluiten op de bestaande, gedaalde vloer.

Reacties

  1. R

    Men zaagt ronde gaten in de vloer, rondom de kolommen? Of zakt de vloer tezamen met de rest van het gebouw op de afgekorte kolommen? In beide gevallen wel technisch interessant.

Reageer