Poortjes station

In Nieuws door HB9 Reacties

Poortjes in aanleg? (Foto Remco Jutstra)

Volgens deze reportage (pas op: browser resize!) van rtv-Utrecht kan het afsluiten van de hal van de toekomstige OV-terminal door middel van ovchip-poortjes op weinig draagvlak rekenen. Het wordt gezien als openbare ruimte dat zo moet blijven. GL-raadslid Rottier suggereert dat dit plan voortkomt uit een afspraak tussen gemeente en NS en dat het dus ook kan worden teruggedraaid. Ook voorzitter Dortmund van Wijkraad Binnenstad ziet niets in het plan. Een handvol geïnterviewde reizigers was het hartgrondig met hem eens. Nederland in de greep van risicouitsluiting, bestrijding van iets abstracts als terrorisme en crowd control.

Reacties

 1. Michiel

  Zucht, wat een kansloos filmpje weer. Om te beginnen worden er alleen 40 a 50+’ers van het type azijnzeiker gevraagd om te reageren. Waarom geen reacties van studenten die misschien wel verder kijken dan hun neus lang is? Dat voorbeeld van toegangspoortjes naar de markt is ook te triest voor woorden, want die vergelijking gaat toch totaal niet op He, wat kan ik me aan dit soort kortzichtige mensen ergeren.

  Daarnaast negeert iedereen het feit dat in de nieuwe situatie de stationshal juist van HC wordt losgeknipt. Als je van de jaarbeurs naar de binnenstad wil dan *hoef* je niet meer door de stationshal. Je kunt veel beter aan de noordkant langs het station lopen.

  Komt nog bij dat die OV-poortjes veel handiger zijn dan die stomme paaltjes. Het zijn al die oudjes in dit interview die juist vergeten in en/of uit te checken, maar met behulp van poortjes vergeet je dat nooit meer omdat je er wel doorheen moet.

 2. Carlo

  Ik dacht dat je (in de nieuwe ov-terminal) gewoon langs de stationshal kon lopen? Dus dat er wel een verbinding zou zijn maar dat je dan niet de stationshal betreedt. Wat Michiel dus zegt. Als ze die poortjes in de huidige stationhal plaatsen wordt het echter wel een probleem! Er zijn namelijk weinig alternatieve routes die over het spoor gaan.

 3. Michiel

  Wat je in die foto ziet zijn geen poortjes, en die gaan ze in de huidige stationshal ook niet bouwen. Dit is gewoon een rij paaltjes zoals je die al aan de oost-kant van het station hebt, maar blijkbaar gaan ze die nu ook aan de west-kant maken. Wel handig, want dan heb je tenminste een hele rij paaltjes ipv 1 of 2 waar je in de rij voor moet staan.

 4. Laurens Holst

  Ja ik vind het ook raar dat er met geen woord wordt gesproken over de poortjesloze passage langs de stationshal. Da’s dan toch geen informeren meer, maar stemmingmaken?

Reageer