Eerste zonnecellen

In Nieuws door HB2 Reacties

Plaatsen van de eerste glaspanelen met zonnecellen op station Utrecht

ProRail meldt de eerste zonnecellen op de nieuwe perronkap langs spoor 11/12 zijn geplaatst. De frames staan er al een paar weken. Dit schrijft ze erover in een nieuwsbericht:

In totaal krijgen drie nieuwe perronkappen (langs de sporen 11/12, 8/9 en 5/7) glasplaten met zonnecellen. Samen zorgen de zonnecellen voor een energieopbrengst van ongeveer 85.000 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 25 huishoudens en een CO2-reductie van 46 ton per jaar. Medio 2012 zijn de drie perronkappen gereed. De vervanging van de perrons wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Voor de zonnecellen is een Europese subsidie verkregen. Hiervoor heeft ProRail samen met spoorbedrijven uit Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland een duurzaamheidprogramma opgesteld onder de naam SusStation.

[Foto: Gerrit Serné]

Reacties

  1. Remco

    Erg mooie foto! Met de kerstvakantie in het vooruitzicht vroeg ik me af in hoeverre pro-rail klaar is met het spoor aangezien ze een strakke planning hebben van een halfjaar per spoor…

Reageer