Pleinen-info

In Nieuws door HB6 Reacties

Gisteren liepen er ongeveer veertig geïnteresseerden binnen bij de infoavond over de pleinen en de stallingen van de nieuwe OV-terminal. Miniverslagje hierna.

Onze verslaggever HT kon de honneurs voor BUnl waarnemen en we vroegen hem eens na te vragen waarom KraaijvangerUrbis plein-west mag ontwerpen en voor plein-oost met concurrent Okra in zee wordt gegaan. De openbare ruimte moet immers toch een geheel gaan vormen? Dit tekende hij op.

Aangezien er aan de westkant meer ontwikkelingen van KraaijvangerUrbis aansluiten op het plein, is er destijds gekozen om ook het plein door de architect te laten ontwikkelen, en daardoor een eenheid aan die kant te creëren. Dit plein was qua ontwikkeling en ontwerp ook in een veel eerder stadium concreet dan plein-oost. Verschil in architecten heeft ook te maken met het verschil in functies van de beide pleinen: oost = transfer/winkels/terras, west = passanten/kantoren. De beide pleinen moeten wel aan dezelfde kwaliteitseisen (vanuit de Commissie Welstand) voldoen. Het gebruik van natuursteen en de trappen zijn hetzelfde om dat beeld te kunnen creëren.

Opnieuw is geopperd om de oude perronkappen (perron 4) een plek te geven op Stationsplein-oost. Of dit uiteindelijk gaat lukken is niet zeker.

En hier is tenslotte de powerpoint van Hutschemaekers in een bladerbare hoedanigheid:

En de tekeningen van de architect voor Stationsplein-west als download en bladerbaar:

Reacties

  1. RG van Voorthuizen

    Die Issuu-viewer ziet er ontzettend leuk uit, maar laat mijn browser vaak vastlopen, op diverse PC’s met verschillende browsers gemerkt.
    Een downloadlinkje naar de PDF zou ik dan ook erg waarderen!

    Alvast bedankt.

Reageer