Bouwoverlast groeit

In Nieuws door HB1 Reactie

Werk in de kuip van het Muziekpaleis

De bouw van het zwembad voor Henk en Ingrid gaat zijn volgende fase in. Er is een bootje te water gelaten dat gaat helpen funderen door middel van gewi-ankers. Het ziet er surrealistisch uit op onze ‘nachtcam’. Heijmans en de gemeente hebben aangegeven dat vanaf vorige week donderdag er vijf weken lang tot elf uur ’s avonds, plus de zaterdagen, zal worden gewerkt. Men wil namelijk de superdikke betonbodem van het zwembad heel graag voor Kerst gestort hebben.

Hoe mooi dat allemaal visueel mag zijn, de overlast door de bouw in het stationsgebied begint nu wel serieus te worden. Bij dit werk schijnen er forse bouwlampen en draaien generatoren, compressoren en handgereedschap voluit door.

Vorige week pikten we een cc-tje op van een mailtje van een verontruste bewoner aan de gebiedmanager Hoog Catharijne, dat aangaf dat van de intentie om uitsluitend te werken tussen 7.00 en 19.00 inmiddels weinig meer over is. Vorige week werd er onder het taxiplatform ’s avonds luidruchtig aan een steiger gewerkt. ProRail heeft via een rondschrijven laten weten dat er de komende tijd nachtelijk werk aan de sporen zal plaatsvinden. Excuses zijn geduldig en worden dan ook snel aangeboden. Het doet de bewoner verzuchten: “De hele regeling van werken tussen 7.00 en 19.00 uur is een lacher. Niemand houdt zich er aan. Iedereen lapt de regeling aan zijn laars, inclusief de overheid die vergunningen afgeeft.”

De bewoner lijkt een punt te hebben. En het wordt nog veel erger. Hoeveel goodwill is er om te verspelen? POS, Heijmans, ProRail, BAM en Besix en wat er nog komt, moeten zich realiseren dat het opnemen van het obligate excuses-voor-de-mogelijke-overlastregeltje het probleem niet automatisch oplost. Er leven naast vleermuizen ook mensen in de Utrechtse bouwput.

Reacties

  1. Karel Baas

    Er wordt inderdaad steeds vaker in de avond en ’s nachts gewerkt. Aan het taaxiplatform, de sporen, in en om de catharijnebak, en nu 5 (VIJF!!) weken aan de Vredenburgbak. Nu begrijpen wij bewoners ook best dat er gewerkt moet worden. Dat er een paar honderd Utrechters hiervan de dupe worden en met een lullig ‘sorry’ worden afgescheept, maakt onze medewerking in eerdere stadia wel erg zinloos.

    Bij ieder besluit lijkt het dat er met ons het minst rekening wordt gehouden. En dat is heel jammer en zorgt dat onze medewerking en geloof in harde beloften snel minder wordt.

Reageer