Mijlpaal: sloop west

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De sloop aan de westzijde is afgelopen maandag echt begonnen. Rond 1970 werden sporthal Catharijnehof, de Jaarbeursplein parkeergarage, Holiday Inn en de kantoren aan de Mineurslaan trots opgeleverd als de eerste fase van het prestigieuze Hoog Catharijne. De sporthal en de parkeergarage naast NH Hotels zullen nu gaan verdwijnen. De corridor tussen het inmiddels verlaten Catharijnehof, kantoorgebouw Leeuwensteyn en de parkeergarage is als eerste aan de beurt. De betonnen loopbrug wordt overdag in stukken gezaagd en ’s nachts worden delen van 3 a 4 meter er tussenuit getakeld om het busverkeer niet te hinderen. We hebben wat beeld van de eerste werkzaamheden, met dank aan PV.

De sporthal komt vermoedelijk in november nog aan de beurt om ruimte vrij te maken voor het bouwtransport voor het nieuwe stadskantoor.
De sporthal wordt losgebroken van het ten noorden liggende kantoorgebouw. De hal wordt gedeeltelijk gesloopt om een tijdelijke doorgang voor voetgangers tussen station en Jaarbeursplein mogelijk te maken. Zodra dit zover is kan de rest van de sporthal en de Catharijnehof worden aangepakt. Ter plaatse van de huidige Jaarbeurstraverse komt een nieuw gedeelte van de OV-terminal.

Hier het bericht op cu2030, ook met wat foto’s.

Reageer