Metamorfose gevel Muziekpaleis

In Nieuws door HB7 Reacties

Kijk hier voor de finale versie van de oost- en de westgevel, gemaakt van composiet. Dit materiaal is sterk in opkomst in de bouwwereld. We proberen nog hires-beelden te plaatsen. De gemeente meldt dat de kleur nog niet vastligt. Het is wel even wennen. Gek trouwens dat zo’n enorm beeldbepalende keuze helemaal op het laatst plaatsvindt, eerder als uitkomst van financiële en technologisch randvoorwaarden, dan esthetische.

Ik kan geen enkele lijn ontdekken in de diverse stadia van ontwerpen, vanaf eerste concepten met glas, naar de gatenkaas en nu het ventilatierooster.

Definitief ontwerp van de kunststof gevel

Ik vermoed dat kosten de grootste factor zijn voor deze keuze.

Reacties

 1. Jan

  Wat is er gebeurd met het plan van HKB voor de jaarbeurs (inclusief park); stond een tijd geleden op dit blog. Wordt hier wat mee gedaan of is het een stille dood gestorven?

  1. Auteur
   HB

   Nog geen tijd daarover info in te winnen. Misschien kan iemand uit de binnenwereld die deze site volgt daarop (anoniem) antwoorden.

 2. HH

  Het lijkt er op dat de zuidgevel van het Muziekpaleis schuin staat ten opzichte van de Stadsbuitengracht. Als je de perspectieflijnen van het Muziekpaleis en het restant van de bebouwing langs de Singel bekijkt dan is het alsof deze niet in hetzelfde punt uitkomen. Dat zou betekenen dat de Oostgevel breder wordt dan de Westgevel. We zouden eigenlijk een plattegrond tekening moeten zien om het goed te kunnen beoordelen. Is er zoiets beschikbaar?

 3. Arjen

  Wat een aderlating van het gebouw zeg. Ik fiets er iedere dag langs en was in de veronderstelling dat het in alle afbeeldingen beloofde beeld van het informele patroon van openingen verstrooid over de gevel waarheid zou worden. Niets is minder waar! Uniformiteit: we stappen in de fouten van het verleden!

Reageer