Vergunningen

In Nieuws door HB4 Reacties

Er is zojuist een bouwvergunning aangevraagd voor “een verhoogd plein met daaronder een fietsenstalling (Stationsplein West)”. Aan de Stationsstraat en Mineurslaan is een bouwvergunning gevraagd voor “het bouwen van tijdelijke bordessen nabij station Utrecht Centraal ten behoeve van een voetgangersverbinding tussen de Jaarbeurstraverse en de (rol)trappen”. En in het kader van de Wet bodembescherming is een saneringsplan opgesteld voor “project Vredenburgknoop”; de afdeling Milieu & Duurzaamheid (030 – 286 48 57) weet er meer van.

Reacties

 1. Niek

  Goed nieuws! Hoe zit het eigenlijk met de Rabobrug? Had daar al lang niet een VO en DO van gegeven vrijmoeten zijn?

 2. Auteur
  HB

  VO zou er inmiddels wel moeten zijn, maar is nog niet openbaar. Het zal ook wel samenhangen met het besluit om geen fietsenflat te maken maar een stalling on Plein Oost, vergelijkbaar met de westzijde. De brug zou een aansluiting gaan krijgen op die flat. Deze vervalt in dat geval.

 3. Apostle

  Dat heeft zeker ook te maken met het uitstellen van de brug ivm het verleggen / recht leggen van de sporen / perrons.

 4. Auteur
  HB

  Inderdaad. Als ik me goed herinner is het besluit over invoering van spoorboekloos rijden van invloed op de layout van de sporen (meer capaciteit nodig), dat is weer van invloed op de plaats van de pylonen van de brug, en daarom kan de bouw van de brug niet eerder plaatsvinden dan om en nabij het jaar 2012.

Reageer