Tijdelijke spuikoker

In Nieuws door HB1 Reactie

POS meldt dat er vanaf morgen een week lang aan een tijdelijke spuikoker gewerkt gaat worden. De oude, betonnen koker zal namelijk gelijktijdig met de verkeersbak worden gesloopt. Om de waterverbinding tussen Weerdsingel en Catharijnesingel in stand te houden is een tijdelijke voorziening nodig, in de vorm van een verbinding door middel van twee kunststof buizen.

Het werk begint vroeg, om 7 uur. Er wordt dan een deel van het asfalt op de Catharijnesingel afgezaagd. Dit neemt een aantal uren in beslag en kan voor geluidsoverlast zorgen. Vervolgens wordt vanaf a.s. maandag 30 augustus de grond afgegraven zodat de buizen er in gelegd kunnen worden. Dit werk vindt alleen ‘s nachts plaats tussen 23.00 en 06.30 uur, om het verkeer op het kruispunt niet te hinderen. Het leggen van de buizen duurt naar verwachting de gehele volgende week.

Damwanden vertraagd
POS geeft ook een update van het plaatsen van de damwanden en slopen van de bak. Het intrillen van de damwanden aan de stationskant van de Catharijnebak, dat momenteel plaatsvindt, duurt langer dan verwacht. Dit komt met name door obstakels op 10 meter diepte. Hierdoor loopt niet alleen het werk uit, maar is de overlast ook groter. Naar verwachting is de aannemer nog de gehele volgende week bezig.

Aan de damwanden wordt overdag gewerkt. Het werk aan de spuikoker en de damwanden vindt gelijktijdig plaats, om zo snel mogelijk de derde rijstrook op de Catharijnesingel weer in gebruik te kunnen stellen.

Inmiddels is er ook gestart met het aanbrengen van damwanden aan de stadskant van de Catharijnebak. Deze damwanden worden niet getrild maar de grond in gedrukt. Dit zorgt voor minder overlast. Gelijktijdig met het drukken van de wanden wordt  de Catharijnebak gesloopt.

Reacties

  1. gert-jan

    Was inderdaad al opgevallen dat de derde strook asfalt al is weg gehaald ter hoogte van het smakkelaarsveld.
    Enig idee of, en wanneer de derde rijbaan weer beschikbaar is?

Reageer