Start werk spoor 11

In Nieuws door HB6 Reacties

Strukton gaat vanaf vandaag op spoor 11 aan het werk. De intercity’s naar Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag, en Amersfoort en de stoptrein naar Breukelen arriveren en vertrekken de komende tijd van andere sporen.

Reacties

 1. Martijn

  Is dat wel zo, dat ook de treinen naar Amsterdam en Schiphol van andere sporen vertrekken? Nu het werk op spoor 5/7 klaar is, lijkt het er ook in de reisplanner op dat alle treinen in die richting gewoon weer vanaf dat perron vertrekken.

 2. Martijn

  Nog een aanvulling: op de ‘gele borden’ staan nu (tijdelijk?) geen vertreksporen meer. Er hangen briefjes bij dat reizigers op het grote blauwe bord in de vertrekhal kunnen kijken om te zien waarvandaan hun trein vertrekt. (Tamelijk onpraktisch voor wie gewend was gebruik te maken van de middentunnel van busstation en fietsenstalling rechtstreeks naar de perrons of van de Noordertunnel, die zelfs niet in de buurt van de stationshal is.)

  Op http://www.vooru.nl/reisinformatie/treintijden.aspx staan nog (oude, maar nog niet verlopen?) vertrekstaten mét perronaanduidingen.

 3. Martijn

  Overigens zijn daarbij op de gele vertrekstaten treinen die op verschillende dagen van verschillende sporen vertrekken niet samengevoegd, zodat er nu op veel tijdstipppen identieke treinen voor verschillende dagen van de week nog steeds meerdere regels innemen. In 2008 hingen er op proef vertrekstaten zonder spoornummers in Amersfoort waarbij het samenvoegen wel gebeurd was, en zelfs ook over de uren (http://images.carpento.net/ohih/vertrekstaat4g.jpg), waarschijnlijk naar aanleiding van een heel project in 2006 over nieuwe digitale vertrekstaten (http://haroldvogelaar.nl/portfolio/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=242).

 4. Martijn

  Laatste nieuws: alle gele vertrekstaten zijn nu verwijderd en vervangen door gele plakkaten met de tekst ‘kijk op de blauwe vertrekborden’.

  PS Graag gedaan – ik kan er ook wat frustratie in kwijt. Als dat te veel is, hoor ik het wel.

 5. Auteur
  HB

  Misschien is dit wel het begin van het definitieve verdwijnen van de bekende gele borden: alles dynamisch op schermen en op je smartphone.

Reageer